22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radonjić: Da li će Knežević konačno stisnuti petlju i srušiti vlast u Podgorici ili će i dalje samo da prijeti iz prazne puške

Izvor: DPS

Politika

Comments 0

Radonjić: Da li će Knežević konačno stisnuti petlju i srušiti vlast u Podgorici ili će i dalje samo da prijeti iz prazne puške

Autor: Antena M

  • Viber

- lako su javnosti vrlo dobro poznati naši stavovi o pitanju razgraničenja kao i učinci u tom dijelu, nijesmo mogli ostati nijemi na kontinuirano problematizovanje teme granica opštine i pokušaja da se očigledan neuspjeh ostvarenja zacrtanih i obećanih ciljeva prikrije kroz pokušaj da sebi pripišu uspjehe za koje nijesu zaslužni.

U maniru pripisivanja rezultata prethodne DPS vlasti kroz prisvajanje realizacije investicija kao što je recimo kapela kod Nikolj crkve, na isti taj način, u kontinuitetu pokušavaju da kao svoj pregovarački uspjeh prikažu nešto što su kao takvo i naslijedili i što nikada nije ni bilo sporno pa aktuelizuju priču oko teritorijalne pripadnosti Aerodroma Golubovci koji je uvijek bio teritorija Zete isto kao i priču oko naselja Botun i Donja Cijevna koje smo im ostavili kao integralne, precizno definisane kroz odluku o naseljima koju smo usvojili pred kraj 2017. godine i koja je sastavni dio i današnjeg Statuta Glavnog grada gdje se jasno kaže i potvrđuje od Glavnog grada da su i Donja Cijevna i Botun naselja u Zeti", poručio je Dušan Radonjić, član Glavnog odbora DPS-a i bivši predsjednik Gradske opštine Golubovci na danas održanoj pres konferenciji Opštinskog odbora DPS Zeta.

"DPS Zete ponovo mora naglasiti činjenicu za koju je spreman da se bori svim sredstvima da Zeta ne smije biti zakinuta ni za metar svoje teritorije ali isto tako ne možemo a da javno ne razobličimo sada već očigledan ishod performansa postavljanja table na Zabjelu koji će završiti kao neuspjeh kroz zaključke arbitražne komisije čiji će, kako kažu, zaključak biti konačan i obavezujući za obje strane. Prevedeno, traženi dio naselja Dajbabe neće pripasti opštini Zeta a aktuelna nesposobna vlast će neuspjeh pokušati da prikrije naglašavajući da su se ipak izborili za naselja Botun i Donja Cijevna kao i za aerodrom Golubovci koji su bili teritorija Zete i prije nego li su oni preuzeli vlast", rekao je Radonjić, saopšteno je iz DPS-a. 

On je upitao što je sa problemom groblja u Matagužima i zašto nije sprovedeno u djelo ono što je ranije urađeno, napisano i u zakonskoj formi usvojeno u dvije skupštine, zetskoj i gradskoj. 

"Očigledno je da teritoriju ne mogu podijeliti niti je formalno pravno pripisati opštini ali ih to nije spriječilo da već nekoliko mjeseci imaju formiranu Direkciju za imovinu bez imovine na čelu sa gđom Simin koja dolazi iz starosjedilačke zetske porodice koja je davno iselila pa je sad odlučila da se vrati i pomogne kad nam najviše treba jer kadra s pravnim fakultetom nema u Zeti. Ovakvim kadriranjem, vlast šalje poruku zahvalnosti svim građanima Zete na podršci od preko 5 hiljada glasova koju su dosad žestoko opravdali", kazao je Radonjić, a zatim i konstatovao: 

"Jednom riječju razočaravajuća nesposobnost a rekli bi i odsustvo znanja i rada pa možda čak i motiva nakon svega".

On je upitao aktuelnu vlast, s obzirom na to da tvore vlast na lokalnom i državnom nivou i da bi trebalo da mogu da se dogovore, što će uraditi ako ne ostvare svoje teritorijalne ciljeve i pretenzije?

"Da li će Milan Knežević konačno stisnuti petlju i srušiti vlast u Podgorici ili će i dalje samo da prijeti iz prazne puške i tako pribavlja jeftinu medijsku pažnju praveći alibi za neuspjeh.

Što ako arbitražni proces bude negativan po Zetu, da li će nesposobna vlast snositi odgovornost, oće li podnijeti ostavke ili proglasiti otcjepljenje i koridorom pruge Bar-Beograd pripojiti Zetu opštini Palilula jer ta opština makar ima svoje simbole a Zeta ne još", saopštio je Radonjić.

"Na kraju koristimo priliku da još jednom podsjetimo Zećane da smo od trenutka stvaranja Gradske opštine 2006. godine do momenta predaje vlasti Zetu transformisali iz Mjesne zajednice u okviru Podgorice do punopravne opštine, da smo njenu teritoriju, kroz lokalne odluke i zakon o teritorijalnoj organizaciji uvećali za preko 2 hiljade i 150 hektara i da smo u tom periodu uložili preko 70 miliona eura u direktne investicije u infrastrukturu", istakao je bivši predsjednik Gradske opštine Golubovci.

"Građani Zete, uporedite te rezultate sa onim što radi aktuelna nesposobna i neznavena vlast. Čak smo i mi očekivali više od njih", zaključio je svoje izlaganje Dušan Radonjić.

Na konferenciji je govorio i Mihailo Anđušić poslanik u Skupštini Crne Gore koji je ujedno i član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

Kako se navodi, on je javnost upoznao da shodno odlukama partije a nakon neposrednog izbora predsjednika i potpredsjednika partije, uskoro kreće izbor partijskog rukovodstva i na lokalnom nivou. 

"Opštinski odbor DPS Zete je krenuo u jedan demokratski proces koji za sobom nosi neposredan izbor partijskog rukovodstva. Ovaj proces će podrazumijevati i reoganizaciju i izbor svih ostalih organa partije na lokalnom nivou – izvršnog i opštinskog odbora, kao i mjestnih odbora. Stoga, pozivamo sve partijske aktiviste da se uključe u proces reorganizacije partije koji će rezultirati njenom postavljanju na još viši nivo. Sasvim sigurno da će navedene aktivnosti donijeti novu energiju, osnažiti partiji kako bismo se na još učinkovitiji način i u narednom periodu boriti za dobrobit i interese građanki i građana Zete", naglasio je Mihailo Anđušić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR