13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić – Vag: Posvećeno nastaviti ključne reforme za napredak Crne Gore

Politika

Comments 0

Spajić – Vag: Posvećeno nastaviti ključne reforme za napredak Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Cilj OEBS-a je da pomogne Crnoj Gori u izbornoj i reformi policije, kazala je šefica Misije te međunarodne organizacije u Crnoj Gori Dominik Vag u razgovoru sa premijerom Milojkom Spajićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, sa sastanka Vag i Spajića je poručeno da će Crna Gora posvećeno nastaviti ključne reforme za napredak države.

Navodi se da je Vag istakla važnost imenovanja u pravosuđu i predstavila projekat posmatranja suđenja za organizovani kriminala i korupciju na visokom nivou, na osnovu kog će u junu biti predstavljene preporuke za unapređenje rada pravosudnih institucija.

"Imamo odlično dugogodišnje partnerstvo sa brojnim institucijama u Crnoj Gori, a naš cilj je da pomognemo ključne reforme, kao što su izborna i reforma policije”, kazala je Vag.

Ona je dodala da pokušavaju da naprave razliku, kao i da su u Misiji OEBS-a agilni i proaktivni u predlaganju novih projekata koji su potpuno prilagođeni Crnoj Gori.

Spajić je rekao da je Crna Gora zahvalna na podršci koju Misija OEBS-a pruža u oblastima ljudskih prava, vladavine prava, sektora bezbjednosti i medija.

“Zadovoljstvo nam je što toliko dugo uspješno realizujemo brojne projekte”, istakao je Spajić.

On je kazao da su brojne reforme u Crnoj Gori započete i završene.

“Svjesni smo da nas čeka još mnogo posla. Vrlo smo optimistični, jer vidimo da su svi posvećeni da u tome istrajemo”, rekao je Spajić.

U saopštenju se navodi da su Spajić i Vag razgovorali o brojnim projektima koje OEBS sprovodi u Crnoj Gori, a naglašena je velika podrška u jačanju institucija i demokratizaciji društva.

Dodaje se da su razgovarali i o pripremama za izradu sljedeće višegodišnje Strategije Misije, a konkretni koraci biće, kako je najavljeno, utvrđeni nakon sastanka predstavnika OEBS-a i Ministarstva vanjskih poslova.

“Naglašena je i važnost regionalne saradnje i umrežavanje institucija između zemalja Zapadnog Balkana, što je i jedan od aspekata uključenih u aktivnosti Misije OEBS-a”, kaže se u saopštenju Vlade.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR