22 °

max 24 ° / min 15 °

Četvrtak

16.05.

24° / 15°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Anđušić: Prekršen poslovnik, imamo na stotine pitanja i nejasnoća kada je u pitanju ova inicijativa

Politika

Comments 1

Anđušić: Prekršen poslovnik, imamo na stotine pitanja i nejasnoća kada je u pitanju ova inicijativa

Autor: Antena M

  • Viber

Na press konferenciji kluba poslanika DPS-a povodom odbijanja inicijative za kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra Novice Vukovića, ispred kluba Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić kazao je da parlamentarna opozicija ima pravo da u toku redovnog skupštinskog zasijedanja kandiduje dvije inicijative za kontrolno saslušanje, te da je odbijanjem inicijative prekršen poslovnik.

Istakao je da crnogorsku javnost treba zabrinuti namjera parlamentarne većine da oneomogući građanima odgovore na pitanja kako se planira realizacija programa Evropa sad 2.

"Nemamo ništa protiv programa Evropa sad 2, ali imamo na stotine pitanja i nejasnoća kada je u pitanju ova inicijativa".

Kako navodi od ministra Vukovića i premijera Spajića traže civilizovanu raspravu i odgovore na sva moguća pitanja.

"Tražimo odgovore na pitanja koja nas brinu, povodom realizacije ovog programa. Vidjeli smo da neko ko je bazirao svoj izborni program u predsjedničkoj kampanji i kampanji za Glavni grad, gospodin Milatović, kao predsjednik države, ne zna ništa o tom programu", kazao je Mihailo Anđušić.

Anđušić kaže da na ovaj način ne funkcioniše demokratska država.

Kako navodi inicijativa DPS-a nije do kraja odbijena, te da je sjednica još uvijek u toku i da se radi na tome da se formalno uputi mišljenje kolegijumu predsjednika i generalnom sekretaru.

"Ukoliko inicijativa bude odbijena ponovo ćemo je uputiti do momenta da sa nekim iole ozbiljnim porazgovaramo", rekao je Anđušić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bozovic Brano

Uvazeni Adusicu,od osnovanja moje i tvoje partije,bicu jos ovo malo zivota sto mi je ostalo. Mladi covjece,jos izgleda nijeste svatili da su na vlasti:pokvarenjaci,lazovi,neznalice i IZDAJNICI CG.Vasa saopstenja nista za njih ne znace,njih samo ulica moze pocistiti.Pa cak i ono sto je rekao nas bivsi Presjednik"ako treba i iz sume".Boriti se za nasu CG.