12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ibrahimović na Diplomatskom forumu u Antaliji: Razgovarao sa Lajčakom, Konakovićem...

Politika

Comments 0

Ibrahimović na Diplomatskom forumu u Antaliji: Razgovarao sa Lajčakom, Konakovićem...

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović učestvovao je tokom prvog dana boravka na trećem Antalijskom diplomatakom forumu (ADF2024) na više panel diskusija organizovanih u okviru ovog dogamaja.

Ibrahimović susreo se na marginama Antalijskog diplomatskog foruma s Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograd-Priština i druga pitanja u regionu, sa kojim je otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenio mišljenja i stavove o političkoj situaciji i kojučnim izazovima u regiji, evropskom putu Crne Gore i ulozi Bošnjačke stranke u političkim procesima u Crnoj Gori.

Nakon panela “Gaza kontakt grupa”, na kojem je učestvovao, predsjednik Ibrahimović razgovarao je sa palestinskim ministrom vanjskih poslova Riyadom al-Malikijem o stanju u Gazi i Palestini. Ministar Al-Maliki upoznao je predsjednika Ibrahimovića o stanju u Gazi. Ibrahimović je prenio Al-Malikiju da su Bošnjaci ali i cijela Crna Gora duboko pogođeni stradanjem nevinih u Gazi, te istakao da agresija mora što prije prestati, a posvetiti se iznalaženju mirnog i održivog rješenja.

Veoma konstruktivan i sadržajan razgovor o odnosima u regiji, ulozi i položaju Bošnjaka, europerspektivi država regije te odnosima i saradnji Crne Gore i Bosne i Hercegovine i modelima za unapređivanje te saradnje predsjednik Ibrahimović imao je sa ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem.

Ibrahimović se susreo i razgovarao i sa Ilhanom Saygilijem, generalnim direktorom za Balkan i centralnu Evropu u Ministarstvu vanjskih poslova R. Turske, o odnosima na Balkanu, izazovima balkanskih država u međusobnim odnosima, procesu pristupanja EU te u svijetlu geopolitičkih dešavanja, kao i o političkoj situaciji u Crnoj Gori, ulozi Bošnjaka i Bošnjačke stranke, te poziciji bošnjačkog naroda.

U nastavku ADF2024 za predsjednika Ibrahimović imaće još niz veoma značajnih susreta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR