17 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić Markoviću: Državno tužilaštvo može očekivati punu podršku Vlade

Politika

Comments 2

Spajić Markoviću: Državno tužilaštvo može očekivati punu podršku Vlade

Autor: Antena M

  • Viber

Borba protiv svih vidova kriminala ključna je za evropski put Crne Gore i u tom smislu rezultati koje ostvaruje Državno tužilaštvo imaju veliki značaj za ostvarivanje napretka u oblasti vladavine prava, saglasili su se predsjednik Vlade Milojko Spajić i vrhovni državni tužilac (VDT) Milorad Marković.

Tokom sastanka, koji je održan u Vladi Crne Gore, konstatovano je da se od Državnog tužilaštva očekuje doprinos za ispunjavanje privremenih mjerila, a u konačnom i za zatvaranje pregovaračkih poglavlja 23 i 24.

„Jedan od preduslova za efikasnost u radu, jeste unapređenje prostornih i administrativnih kapaciteta i u tom smislu Državnom tužilaštvu neophodna je konkretna podrška Vlade, u vidu opredjeljivanja neophodnih budžetskih sredstava“, poručio je Marković.

Premijer je saopštio da će državnotužilačka organizacija moći da računa na konkretnu podršku Vlade i vidu obezbjeđivanja boljih uslova za rad.

„Potrebno je prvo da riješimo urgentne probleme, kako bi efikasno preskočili sve prepreke sa kojima se suočavate. To je vrlo važno jer će se rad na polju vladavine prava ocjenjivati i kada postanemo dio Evropske unije“, saopštio je premijer.

U tom smislu u što skorijem roku biće obezbijeđeno preseljenje Specijalnog državnog tužilaštva u staru zgradu Vlade, što će omogućiti da se riješi i problem prostornih kapaciteta Vrhovnog i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

VDT i premijer saglasili su se da će efikasnijem radu državnotužilačke organizacije doprinijeti i unapređenje međunarodne pravne saradnje, koja će omogućiti da državni tužioci iz Crne Gore do 2028.  budu u potpunosti spremni da sarađuju i razmjenjuju iskustva sa kolegama iz država Evropske unije.

Na sastanku je zaključeno i da će otvaranje Regionalnog centra za sajber bezbjednost u Crnoj Gori biti od velike pomoći za borbu protiv sajber kriminala i šansa da se dodatno učvrste dobre veze sa Francuskom i Slovenijom, koje učestvuju u projektu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Sve vi cvjetalo

Da je po zakonu crnogorsko drzavljanstvo bi bilo oduzeto i Spajicu i Mandicu i vise od polovine Vlade i Skupstine.... Pa da vidimo kako cete se ponasati...

Nikola

Milojko ti zaboravi aferu Don Kvona a ona još nije gotova