19 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kabinet premijera: Partije manje brojnih naroda bezrezervno podržavaju EU agendu i dobijanje IBAR-a

Politika

Comments 0

Kabinet premijera: Partije manje brojnih naroda bezrezervno podržavaju EU agendu i dobijanje IBAR-a

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se sa predstavnicima partija manje brojnih naroda.

Tokom sastanka sa Ervinom Ibrahimovićem, Damirom Gutićem (Bošnjačka stranka), Gencijem Nimanbegom (Forca), Adrijanom Vuksanovićem (HGI), Mehmedom Zenkom (DUA), kom su prisustvovali potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj (Albanska alternativa) i ministar Fatmir Đeka (Demokratska partija), bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji, saopšteno je iz Spajićevog Kabineta. 

Navodi se da su konstatovani odlični rezultati na planu EU integracija, a istaknut je doprinos partija manje brojnih naroda, naročito u dijelu glasanja za naimenovanja u pravosuđu.

- Premijer Spajić je upoznao sagovornike o narednim koracima koji će nas dovesti do ispunjenja najvažnijeg cilja u ovom momentu, a to je dobijanje IBAR-a u prvoj polovini godine.

U razgovoru je naglašeno da će na tom putu partije manjinskih naroda pružiti bezrezervnu podršku, jer je i za njih Evropska unija jedina prava crnogorska perspektiva. Istaknuto je i da su snažne poruke iz najvećih evropskih centara jasan pokazatelj da su širom otvorena vrata evropske porodice.

Premijer Spajić je informisao sagovornike o zainteresovanosti međunarodnih partnera da pomognu reforme neophodne za unapređenje sistema. Zaključeno je i da je jako važno da se nastavi konstantna komunikacija koju predsjednik Vlade ima sa predstavnicima manje brojnih naroda - saopšteno je iz Kabineta premijera. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR