10 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ivanović - Rodić: Naimenovanjem ambasadora dalji razvoj saradnje ići će uzlaznom putanjom

Izvor: MVP

Politika

Comments 4

Ivanović - Rodić: Naimenovanjem ambasadora dalji razvoj saradnje ići će uzlaznom putanjom

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojšom Rodićem.

Iz MVP-a je saopšteno da je tokom sastanka konstatovano da dvije zemlje treba da jačaju tradicionalno prijateljske bilateralne odnose i politički dijalog, zasnovan na principima međusobnog uvažavanja, uz uvjerenje da će naimenovanjem ambasadora, dalji razvoj saradnje ići uzlaznom putanjom.

- Obostrano je ocijenjeno da su oblasti od posebnog interesa ekonomska saradnja i razvoj infrastrukture, sa ciljem boljeg regionalnog povezivanja i zajedničkog doprinosa bržoj integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, što je vanjskopolitički cilj obje zemlje.

Imajući u vidu da je Srbija jedan od najvećih trgovinskih partnera Crne Gore, sagovornici su se osvrnuli na značaj uspostavljanja sistema direktnog platnog prometa, koji je omogućio brže i praktičnije finansijske transakcije između građana i privrede dvije
zemlje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim važnim temama iz domena bilateralnih odnosa i aktuelnih, regionalnih prilika - navodi se u saopštenju. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Balsa Doclea

Alo nacelnik srpske obavjestajne sluzbe za ambasadora… ko misli da je dosao da radi lijepe stvari u CG svaka mu cast…

Mirko

CG nije najveći trgovinski partner Srbije, nego je najveći kupac proizvoda iz Srbije i punjač budžeta Srbije. Partneri su u istom ili približno istom odnosu, a ovdje je CG u podcijenjenom položaju. To su priče za lakše vladanje C Gorom.

Mila K

Single Euro Payments Area (SEPA), šta je CG budućnost platnog prometa. Čisto da ministar Ivanović i ministrica Gorčević ponešto nauče ako već ne prestaju samopromociju oko EU uspjeha.