14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 13°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakočević: Ukoliko Spajić ne smijeni Šaranovića, pokazaće da nema ni moralni ni politički integritet

Politika

Tag Video
Comments 1

Rakočević: Ukoliko Spajić ne smijeni Šaranovića, pokazaće da nema ni moralni ni politički integritet

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević smatra da je Skupština zaključana institucija iz razloga što parlamentarna većina nema institucionalni kapacitet da sprovodi vladavinu prava.

Na press konferenciji je naveo da je stanje u Crnoj Gori nedorživo. "Sve sa ciljem da se ne govori ni u parlamentu ni u jednom random tijelu", dodao je.

Od najave Demokrata da ce izaći iz Vlade juče smo, kako kaže Rakočević, od ministra Danila Šaranovića dobili najavu da će Upravni sud se baviti ovim potanjima.

"Svima je jasno da Šaranović nema integritet da obavlja funkciju ministra. Isto je tako jasno da premijer Milojko Spajić nema ni moralni ni politički integritet da bude na čelu vlade ukoliko ne smijeni Šaranovića koji ga je optužio da krši zakon. Ukoliko to ne uradi poslaće poruku da vlada bezakonje i da svako moze da radi šta hoće", smatra Rakočević.

Jedini način da se izađe iz političke krize je da se vrati mandat građanima i da se Crna Gora osposobi da se kreće putem EU integracija, napominje Rakočević.

Upitan, da li ulazimo u novi politički zastoj, Rakočević kaže da je potpuno jasno da parlament ne funkcioniše.

"Postoji politička nestabilnost i kako god se ovo razriješilo, rezultiraće vanrednim parlamentarnim izborima", smatra poslanik DPS-a.

Rakočević kaže da su uputili inicijativu za kontrolno saslušanje Šaranovića a vidjeće, dodaje, na sjednici Odbora da li će većina imati zrelost da prihvati kontrolno saslušanje.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

miki

Naša nazovi vlada je isto kao i lonac u kojem se kuva "papazjanija". sastavljena od svega i svačega ali nije "glavno jelo" nezna se ko pije a ko plaća zna nedužni gradjani jer nema gazde u kući.