19 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joković: I ja bih lagano glasao protiv prijema Kosova

Politika

Comments 7

Joković: I ja bih lagano glasao protiv prijema Kosova

Izvor: Televizija E

Autor: Antena M

  • Viber

Da sam ja glasao o prijemu Kosova u PSSE – bio bih protiv – kazao je predsjednik SNP-a i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković – gostujući na TV E.

Joković je to kazao komentarišući odluku predstavnice Crne Gore u Komitetu za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope – poslanice DNP-a Maje Vukićević, koja je bila protiv prijema Kosova u SE.

“Čuje se sa nekih adresa: pa ti ne priznaju Kosovo i to je sad jeres. Priznaju li ga NATO i EU? Od zemalja EU - Grčka, Kipar, Slovačka, Španija, Rumunija nijesu priznale Kosovo. Da li je neki to problem”, kazao je Joković.

Komentarišući spekulacije o raskolu u Demokratskoj Crnoj Gori, Joković je kazao da ne komentariše ono što se dešava u tuđem dvorištu, ali je podsjetio na istoriju SNP-a i kazao da je svako cijepanje te partije bilo isključivo iz ličnih interesa.

“Nijesam siguran za sudbinu političkih partija koje će imati prvog i posljednjeg presjednika. Dakle. jedan od početka do kraja. Demokratija je potrebna političkim partijama. Ali, šta je najbitnije – ono što sam ja vidio i u šta sam ubijeđen: koga god smo doveli - oni nijesu o politici pojma imali, i postavljali ih na određene funkcije - oni kojima to nije bio prirodan korak nego su dobili to jednim velikim skokom - oni su na kraju odlazili”, kazao je sagovornik TV E.

Na pitanje da li govori o bivšim ministrima te partije, Joković odgovara da misli i na ministre i “na one koji su otišli”.

Joković za sebe kaže da je čovjek beskrajno slobodarskog duha i da smatra da aktuelna Vlada može da funkcioniše uprkos sukobu između PES-a i Demokrata.

“Po meni, problem oko imenovanje direktora Uprave policije nije toliko presudan da bi se postavljalo pitanje da li će Vlada opstati ili neće. Bio je nesporazum između Demokrata i PES-a. Riješeno je kako je riješeno. Ja nijesam bio na toj sjednici Vlade. Bio sam službeno odsutan - van Crne Gore”, kazao je Joković, dodajući da trenutno fokus treba da bude na dobijanju IBAR-a.


Na pitanje može li predloženo zakonsko rješenje SNP-a, koje podrazumijeva skraćenje maksimalnog trajanja rada na određeno vrijeme sa 36 na 24 mjeseca, dovesti do zloupotreba kad je riječ o partijskom zapošljavanju, Joković odgovora:

“Svi govorimo o partijskim zapošljavanjima. Ja sam negdje rekao i ostajem pri tome: optuživali su i SNP da vrši neka partijska zapošljavanja, a ja doslovice kažem: ne, to je ispravljanje nepravde iz prošlog perioda - jer oni koji su bili SNP - nijesu nikad mogli da dobiju posao ni čistačice”, kazao je Joković, dodajući da poštuje to zanimanje.

“Da je neko iz Socijalističke narodne partije danas bio umjesto Maje Vukićević (DNP) na sjednici Komisije PSSE, lagano bi glasali protiv odluke koja vodi ka članstvu Kosova u Savjetu Evrope”, saopštio je ministar i predsjednik SNP-a Vladimir Joković gostujući na televiziji E.

 Ponovio je da je stav njegove partije jasan.

“Ja bih lagano glasao ne. Protiv prijema sam. Naš stav povodom Kosova jasan. Mi imamo politički stav, iskazali smo ga, on je i sada potpuno prisutan “, kazao je lider SNP-a.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

jadja

pa što nijesi konkurisao za ministra diplomatije nego ministra govedarstva??

Orlov krš

Samo zahvaljujuċi maloj izlaznosti na izborima śediš u fotelji ministra,a i kukavičluku premijera Spajića koji je okupio velikosrbe i antievropejce u Vladu! Zato i možeš da lupaš svašta i za to primaš platu,bez bojazni da ćeš biti smijenjen!