18 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Blok 11: Ne izlazimo iz većine u Podgorici, nema saradnje sa DPS-om

Politika

Comments 3

Blok 11: Ne izlazimo iz većine u Podgorici, nema saradnje sa DPS-om

Autor: Antena M

  • Viber

Danas je u zgradi Glavnog grada predstavljen Memorandum o zajedničkom daljem djelovanju odbornika Građanskog pokreta URA, Pokreta za promjene i Pokreta za Podgoricu.

Milena Sekulović iz URA-e kaže da su tri ideološki slična subjekta odlučili da dogovore nesmetano funkcionisanje Skupštine Glavnog grada.

"Naglašavam da inicijativa nije uperena ni protiv koga ponajmanje protiv Injac. Ogromnu podršku imaju i Injac i Rakčević. Stojimo iza njih kao što stojimo iza koalicionog sporazuma koji smo potpisali prije godinu", navela je ona.

Sekulović je pojasnila šta Memorandum podrazumijeva.

Cilj je, navodi, ispunjenje predizbornih obećanja. Obavezali su se da sve buduće aktivnosti sprovode u koordinaciji. Intenziviraće komunikaciju sa Injac kako bi svoje ideje lakše postizali jer su oni ti koji ih predstavljaju u upravnim organima.

Navodi i da očekuju od svih činilaca vlasti kontruktivan pristup. Naglašava da imaju 11 odbornika.

Dodaje da je isključena saradnja sa DPS-om.

"Dokazali smo da ostajemo dio koalicionog spotazuma", istakla je.

Nađa Ljiljanić kaže da je tu da predstavi Pokret za Podgoricu te da on nema aspiraciju da izađe iz odborničke većine.

"Ostajemo u odborničkoj većini ali naravno želimo da se naša politička snaga ispoštuje. Želimo naspram naše odborničke snage da budemo zastupljeni u svim ogranima Skupštine Glavnog grada. Mi dajemo apsolutnu podršku upravi Glavnog grada. Želimo da funkcije koje nisu ispunjene da se ispunjavaju konkursom. Želimo da svi građani budu zadovoljni"", navela je ona.

Kaže da ne traže mjesto u izvršnoj vlasti već političku odgovornost. Tražiće zastupljenost u organima Skupštine Glavnog grada.

Navela je da se zovu Pokret za Podgoricu ali da sebe neformalno nazivaju Blok 11.

Anika Bajić iz PZP-a navodi da čvrsto stoje na temeljima potpisanog sporazuma.

"Raduje me slika koju danas šaljemo iz Parlamenta, da ovim načinom podstaknemo sugrađanke da se što više uključuju u politički život", navela je Bajić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Dobro će im doći Pokret za promjene, Medojević je veliki protivnik Spajića. Nema nikoga u toj grupaciju ko može tako brutalno napadati premijera kao Medojević, prosto im to pristojnost i zajednička prošlost ne dozvoljavaju.

Milena

Prestrojavaju se,svadjaju,obecavaju brda i doline,lazu,a u sustini djeluju podmuklo da slome ovu drzavu po nalogu Vucica,sramota mladi ljudi a vec kvarni i politicki destruktivni,usmjerili se na sopstveni dom za prljave novce iz Srbije,kakvi karakter.

Zzzzzzz

Sve za gradjane naravno samo da vi dobijete mjesta naravno/—— e moji gradjani dokle ce te bit stado ove djece na teoriji ne sa dps a dps nebi nikad sa njima deca to znaju zato ponavljaju