12 °

max 20 ° / min 10 °

Subota

27.04.

20° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučinić: Glas Vukićević brutalno degradira ugled i dostojanstvo Crne Gore

Politika

Comments 0

Vučinić: Glas Vukićević brutalno degradira ugled i dostojanstvo Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Glas predstavnice Crne Gore Maje Vukićević u Komitetu za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, združen s glasovima predstavnika Bosne i Heregovine i Srbije, usnopljen protiv prijema Kosova u Savjet Evrope, brutalno degradira ugled i dostojanstvo Crne Gore, saopštio je potpredśednik Crnogorske evropske partije Stevo Vučinić.

"Pokazuje da je peta kolona bačila zemlju pod noge beogradskih vlasti. Uticajem beogradske sile zla, Crna Gora je postala žrtva na koju tovare sve njihove grijehe. Strada u ime njihovih povjesnih promašaja, od kojih je jedan dvodecenijska pogrešna politika prema Kosovu, strada u ime mora izgubljenih bitaka tokom ratova od 1991-1995. godine i kukavne bježanije vojske, oficira i kompletnoga svještenstva iz Hrvatske te iste 1995. godine.

Zavjerenici iz crnogorske vlasti za vođenje agresivne politike protiv okolnih naroda i država, dijele potpuni nedostatak bilo kakvih moralnih skrupula kad je Crna Gora u pitanju. Oni ratuju protiv crnogorskih nacionalnih i državnih interesa. Namjerni da riješe sve srpske probleme tako što će Crnu Goru riješiti od imena, dostojanstva i suvereniteta", navodi Vučinić.

Takvim ponašanjem, kakvo se, kaže, očitovalo u pitanju prijema Kosova u Savjet Evrope, pokazuju da Crnom Gorom dominira politički izazovna situacija.

"To je bjelodana instrumentalizacija crnogorskoga glasa u Savjetu Evrope, uperena protiv same Crne Gore i njenoga političkoga i kulturnoga bića, u korist velikosrpske ideje, koja treba da kulmnira aneksijom ove zemlje.

Jer znamo da je aktuelna vladajuća klasa u Srbiji organizovana oko vizije izazivanja konflikata sa suśednim zemljama, od kojih je jedan Crna Gora, s ciljem njihove transformacije u zemlje srpskoga sveta. Zato moramo da povedemo odlučujuću odbranu povjesne političke i svake druge orjentacije prema Briselu i da potvrdimo pripadnost zapadnoj civilizaciji, koja je na ovom prostoru trokonfesionalna – pravoslavna, katolička i islamska -, dakle, trokulturna i međusobno ispreplijetana. I samo takva može da postoji i kao takva treba da bude branjena svim demokratskim sredstvima", zaključuju Vučinić. 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR