17 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Došljak: Porast nasilja u školama crveni alarm za crnogorsko društvo

Izvor: DPS

Politika

Comments 0

Došljak: Porast nasilja u školama crveni alarm za crnogorsko društvo

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Jučerašnji nemili događaj, u školskom dvorištu u Beranama, tjera nas na kontinuiranu zabrinutost o stanju u naṣ̌em druṣ̌tvu, kazala je članica Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore Jovana Došljak.

Nakon nekoliko prijavljenih  i učestalih tuča u posljednje vrijeme u naṣ̌oj državi, najviṣ̌e pažnje zaokupila je ova u Beranama, kada je viṣ̌e izvrṣ̌ilaca – starijih maloljetnika, nanijelo teṣ̌ke tjelesne povrede jednom mladiću. Ovo je joṣ̌ jedna u nizu onih koje nam ukazuju u kakvom smo ozbiljnom društvenom problemu.

Ovaj, kao i ostali problemi, koji su u stalnom porastu, predstavljaju alarm da se moramo ozbiljno institucionalno pozabaviti njime. Shvatimo, konačno, u kakvom nam druṣ̌tvenom ambijentu djeca rastu, grade svoje živote i biraju uzore.

U ovom postojećem, gotovo je nemoguće izgraditi kvalitetan sistem vrijednosti, kada se svakodnevno susrijećemo sa pogreṣ̌nim uzorima i urušavanjem svih vrijednosti, koje se ne bi smjele plasirati djeci od najmlađeg doba.

Nažalost, to se svakodnevno čini. Prioriteti  bi morali da budu adekvatne i oṣ̌trije vaspitne i kaznene mjere, a na institucijama je da iste i primjenjuju, da ne pokazuju slabost, i da se povlače pred ovim pojavama.

Osuđujemo ovaj i sve slične napade, uz insistiranje, da se sve nadležne institucije maksimalno uključe u rasvjetljavanje ovih događaja i adekvatnim mjerama zaustave ovakve sukobe.

Društvo mora pokazati odgovornost, jer ovo vodi anarhiji, u kojoj je izgubljena svaka civilizovana vrijednost. Anarhija nije i ne smije biti cilj crnogorskog društva nego evropski kvalitet života, uz poštovanje ljudskih prava, zaključuje Došljak.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR