24 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

13.04.

26° / 15°

Nedjelja

14.04.

26° / 16°

Ponedjeljak

15.04.

24° / 16°

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Došljak: Porast nasilja u školama crveni alarm za crnogorsko društvo

Izvor: DPS

Politika

Comments 0

Došljak: Porast nasilja u školama crveni alarm za crnogorsko društvo

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Jučerašnji nemili događaj, u školskom dvorištu u Beranama, tjera nas na kontinuiranu zabrinutost o stanju u naṣ̌em druṣ̌tvu, kazala je članica Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore Jovana Došljak.

Nakon nekoliko prijavljenih  i učestalih tuča u posljednje vrijeme u naṣ̌oj državi, najviṣ̌e pažnje zaokupila je ova u Beranama, kada je viṣ̌e izvrṣ̌ilaca – starijih maloljetnika, nanijelo teṣ̌ke tjelesne povrede jednom mladiću. Ovo je joṣ̌ jedna u nizu onih koje nam ukazuju u kakvom smo ozbiljnom društvenom problemu.

Ovaj, kao i ostali problemi, koji su u stalnom porastu, predstavljaju alarm da se moramo ozbiljno institucionalno pozabaviti njime. Shvatimo, konačno, u kakvom nam druṣ̌tvenom ambijentu djeca rastu, grade svoje živote i biraju uzore.

U ovom postojećem, gotovo je nemoguće izgraditi kvalitetan sistem vrijednosti, kada se svakodnevno susrijećemo sa pogreṣ̌nim uzorima i urušavanjem svih vrijednosti, koje se ne bi smjele plasirati djeci od najmlađeg doba.

Nažalost, to se svakodnevno čini. Prioriteti  bi morali da budu adekvatne i oṣ̌trije vaspitne i kaznene mjere, a na institucijama je da iste i primjenjuju, da ne pokazuju slabost, i da se povlače pred ovim pojavama.

Osuđujemo ovaj i sve slične napade, uz insistiranje, da se sve nadležne institucije maksimalno uključe u rasvjetljavanje ovih događaja i adekvatnim mjerama zaustave ovakve sukobe.

Društvo mora pokazati odgovornost, jer ovo vodi anarhiji, u kojoj je izgubljena svaka civilizovana vrijednost. Anarhija nije i ne smije biti cilj crnogorskog društva nego evropski kvalitet života, uz poštovanje ljudskih prava, zaključuje Došljak.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR