26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đuričković: Spajić nema pravo da bude žrtva, neka stisne petlju i kaže sa kojih adresa mu stiže hibridna prijetnja

Politika

Comments 2

Đuričković: Spajić nema pravo da bude žrtva, neka stisne petlju i kaže sa kojih adresa mu stiže hibridna prijetnja

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić je aferu Do Kvon na premijerskom satu stavio u kontekst hibridnog rata protiv njega i Vlade. Naveo je da je neka strana sila instrumentalizovala URU da ruši Vladu Crne Gore u momentu kad treba da povuče odlučujuće poteze da uđe u EU.

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković ocijenio je za Antenu M da su tvrdnje Spajića o uključenosti stranih sila u aferu Do Kvon, nešto što ne možemo da isključimo.

Smatra da je riječ o Srbiji koja ima interes da utiče na tokove u Crnoj Gori.

"Trdnje koje je iznio Spajić su potpuno u ovom slučaju bezvrijedne, to je pokušaj pravljenja od njega žrtve, a on kao premijer države nema pravo da bude žrtva, nego treba da stisne petlju i konačno skupi hrabrost i da kaže sa kojih to konkretno adresa njemu stiže ta hibridna prijetnja u obliku Do Kvona. Ovdje nije riječ o odbrani lika i djela Milojka Spajića, nego u ovom konkretnom slučaju riječ je o odbrani pozicije premijera ove države. I on je sa te strane dužan da jasno i glasno kaže ko su ti akteri, na kraju krajeva čovjek je maltene prvi čovjek u državi i barata sa operativnim podacima i ima dovoljno moći da može da dođe do kvalitetnih podataka i da malo preciznije tvrdi".

Komentarišući izjavu predsjednika Skupštine Andrije Mandića da je za iščlanjenje Crne Gore iz NATO-a, Đuričković kaže da to nije iznenađenje.

"Jeste iznenađenje u odnosu na ono što gospodin Mandić pokušava da plasira u javnost u proteklih par mjeseci i možda možemo da kažemo i godinu dana, da je riječ o čovjeku koji je tu da pomiri, da približi Crnu Goru EU, da nema ništa protiv NATO-a, da je to faktičko stanje i tako dalje, da je to nešto što je taj korpus u Crnoj Gori prihvatio  kao našu realnost i onda on kaže jednu iskrenu rečenicu i vidite da o tome nije riječ i da su oni u suštini na svim onim stavovima na kojima su bili sve ovo vrijeme. Samo što se služe drugim sredstvima da dođu do istoga cilja", kaže Đuričković. 

Govoreći o šutnji Zapada na izjavu Mandića, Đuričković kaže da nije ni očekivao reakciju.

"Mislim da velika većina svih tih zapadnih adresa su i te kako svjesni činjenice šta Mandić predstavlja u Crnoj Gori i kome je on lojalan. Na kraju krajeva brojni zvaničnici su to i više puta potvrdili. Nažalost imamo i dio evropskih zvaničnika koji žele da ignorišu te i takve činjenice, forsirajući po svakom cijenu da ostvarimo nekakav napredak, u suštini da zaboravimo ono što su suštinske stvari kada je u pitanju Evropska unija, a to su vrijednosti", zaključio je Đuričković. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

SINĐA

GOSPODINE ĐURIČKOVIĆU,GRIJEŠITE NE MOŽE TO SPAJIĆ DA KAŽE, JER JE KUKAVICA,A TO JE I NJEGOVO UBJEĐENJE.

mima

Iluzorno je i pomislit, da će Mandić povući i jedan potez u ko rist Crne Gore i njnog ulaska u EU. On čvrsto želi da što voše degradira CG. Spajić bi uspio ali neko ga tvrdo ucjenjuje i vuče nazad.