17 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Snažno se zalažem da se rekonstrukcija dogodi u junu; Teško da može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora

Izvor: Screenshot

Politika

Comments 1

Mandić: Snažno se zalažem da se rekonstrukcija dogodi u junu; Teško da može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora

Izvor: rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora sada živi normalni demokratski život, vratili smo se na osnovne postulate demokratije, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić.

Naglasio je da je zadovoljan funkcionisanjem parlamenta i parlamentarne većine.

Vlada je, kako je istakao, bez potrebe pokazala neke slabosti, čak i ako je postojala saglasnost oko kadrovskih rješenja to se moglo riješiti u dijalogu.

Komentarišući turbulencije u Vladi kada se birao v.d. direktora Uprave policije, Mandić je kazao da je Vlada bez potrebe pokazala slabost u određenim trenucima.

“Desio se incident za izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije, ali vjerujem da će kroz snaženje Vlade ona odgovoriti najvažnijim zadacima”, istakao je Mandić.

Mandić je, u emisiji "Argumenti" na TVCG, rekao da nije najbolje rješenje da se rekonstrukcija Vlade dešava fazno.

"Ispalo bi da je Vlada čitav mandat provela u rekonstrukcijama. Snažno se zalažem da se rekonstrukcija desi u junu, premijer treba da preispita da li je zadovoljan trenutnim timom i da nakon toga ispoštujemo koalicioni sporazum i da novom energijom kroz ljetnje mjesece i na jesen imamo rezultate za ponos. Na unutrašnjem planu Vlada treba da se pozabavi ekonomskim temama i investicijama, a u parlamentu da se čuva zajedništvo i parlamentane većine i opozicije", rekao je Mandić.

Smatra da u Vladi ima prostora i za Bošnjačku stranku, samo je važno, ističe on, da se ima povjerenja jedni u druge.

"Ja bih volio da Vlada ima dvotrećinsku podršku za promjenu Ustava koja nam je potrebna na putu ka EU. Mora da postoji povjerenje i jedna vrsta tolerancije ", naglasio je Mandić.

“Teško može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora jer parlamentarnih izbora nema dok neka vlada ima 41 poslanika u Skupštini Crne Gore. Ne vidim da će samo na osnovu priče doći do parlamentarnih izbora”, naglasio je Mandić.

Problem sa Šavnikom je, ističe Mandić, trebao davno da bude riješen, te da je problem trebalo riješiti nakon isteka mandata Skupštine.

"Na dva biračka mjesta upisan je najveći broj lažnih glasača. Za sve postoji zakon i to je trebala da riješi prethodna vlada", istakao je Mandić. 

"Uvođenje prinudne uprave i organizacija izbora ali prethodno čiščenje biračkog spiska, to je rješenje za Šavnik. Drugo rješenje je da se u parlamentu napravi dogovor oko posebnog zakona kojim bi se uredila ta materija", kazao je Mandić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Backovic E

Slazem se sa cetnickim vojvodom, ali samo pod jednim uslovom!! Da prilikom rekonstrukcije ta vlada bude popunjena iskljucivo cetnicima. I predlazem da joj tepamo “ravnogorska vlada”!!