16 °

max 23 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić:  Izmjene Zakona o PIO nemaju podršku Demokrata

Izvor: gov.me

Politika

Comments 0

Bečić: Izmjene Zakona o PIO nemaju podršku Demokrata

Izvor: Nova M

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade za sektor bezbjednosti Aleksa Bečić kazao je da Poslanički klub Demokrata, stranke iz koje dolazi, ima rezerve prema izmjenama Zakona o PIO i za sada je stav da neće podržati ovaj prijedlog.

Podsjećamo, poslanici Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić i Darko Dragović predložili su amandman na Zakon o PIO na osnovu koga bi se propisao izuzetak od uslova za penzionisanje u korist sudija Ustavnog suda.

- Jedino šef Poslaničkog kluba Demokrata nije stavio potpis na Prijedlog izmjena zakona o Ustavnom sudu koji će biti povučen. Informisan sam da je juče razmatran stav Poslaničkog kluba Demokrata, na osnovu onoga što su analizirali do sada imaju rezerve i prema Prijedlogu izmjena Zakona o PIO i kako stvari stoje sada neće podržati ovaj prijedlog - rekao je Bečić za TV Nova M.

Komentarišući situaciju u Šavniku, Bečić je rekao da je apsurdnost prisutna i u ovom slučaju. Nema informaciju kada bi se mogao desiti sastanak parlamentarnih partija na koji je pozvao šef Poslaničkog kluba PES-a Vasilije Čarapić.

- Želim sreću, nadam se da će ovih dana desiti taj sastanak. Bićemo konstruktivni u ovom procesu, samo da nema opstrukcija i statusa quo. Ovakvo stanje u Šavniku, nakon skoro dvije godine od raspisivanja izbora, je neodrživo - rekao je Bečić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR