18 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Anđušić: Dezorganizovana i neozbiljna parlamentarna većina pokušala da izmjene Zakona provuče "ispod radara"

Izvor: Dragan Tomašević foto/Antena M

Politika

Comments 1

Anđušić: Dezorganizovana i neozbiljna parlamentarna većina pokušala da izmjene Zakona provuče "ispod radara"

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je Pokret Evropa sad saopštio da će Prijedlog izmjena Zakona o PIO, kojim je predviđeno da sudije Ustavnog suda odlaze u penziju sa 67 godina biti povučen, poslanik DPS-a Mihailo Anđušić poručuje da je to dokaz neozbiljnosti parlamentarne većine, jer se,  kaže, na nedjeljnom nivou predlažu i povlače zakonska rješenja.

Anđušić ističe da je povlačenje izmjena Zakona o PIO potvrda "pravne hajdučije" koja se, kako kaže, prvo pokušala sprovesti u Šavniku gdje je građanima, navodi, onemogućeno da biraju i da budu birani.

"Ovo je prije svega dokaz dezorganizacije i neozbiljnosti od strane parlamentarne većine, gdje na nedjeljnom nivou vi stavljate u proceduru i predlažete zakonska rješenja, a onda ih povlačite.

To je zaista u parlamentarnoj demokratiji ozbiljan propust i ne znam da li su kolege iz parlamentarne većine i iz Vlade svjesni o kakvim političkim gafovima se radi i mislim da jedno takvo stanje vodi u jednu parlamentarnu anarhiju", kaže Anđušić za Antenu M. 

Poslanik DPS-a kaže da je ovo veliki poraz vladajuće većine koja već nekoliko puta ozbiljna zakonska rješenja predlaže i povlači.

Anđušić dodaje da to na najbolji mogući način odslikava stanje stabilnosti Vlade.

"Ovo su bile stvari koje je neko pokušao sa nekom nevjerovatnom namjerom da sprovede u djelo, ali je očigledno da je dobio opomenu sa više adresa i izgleda treba neko drugi da nas opomene i da ima urgencije kako bismo ukapirali da radimo stvari koje su pogrešne", poručio je poslanik DPS-a.

Anđušić kaže da nije bilo reakcije javnosti, parlamentarna većina bi pokušala da taj prijedlog Zakona provuče "ispod radara".

"Jednostavno su spremni da predlože najnakaradnije moguće rješenje do momenta dok se neko ne pobuni i onda nakon reakcija, a prije svega opozicije, uslijede reakcije i ambasada Kvinte i Delegacije EU i mnogih drugih. To govori da je neko spreman da testira sve to kako bi eventualno nešto prošlo ili ne ispod radara", rekao je Anđušić.

Politika

PES povlači predlog izmjena Zakona o PIO

15.04.2024. 11:23

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin-Miogost

Spajić vodi šibicarsku , manipulativnu politiku, glumeći jagnje u vučjoj koži , i pokušavajući od naroda napraviti ovce.