16 °

max 16 ° / min 11 °

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić sa delegacijom GIZ-a: Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Izvor: Vlada Crne Gore

Politika

Comments 0

Spajić sa delegacijom GIZ-a: Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila

Autor: Antena M

  • Viber

 
Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju). Momenat u EU integracijama je previše dobar da bi ga Crna Gora propustila, glavna je poruka sa sastanka.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, u tom smislu podrška na ekspertskom nivou je izuzetno važna, a GIZ je spreman da je obezbijedi i za naredni period.

„GIZ je dugo u Crnoj Gori i sarađuje sa brojnim institucijama i imali smo uspjeha u raznim projektima. Način na koji Crna Gora napreduje u EU integracijama posljednjih mjeseci je zaista impresivan. Vaš napredak ima regionalnu važnost, jer i ostale države prate ovaj proces. Ovo je bitan momenat i želimo da vam budemo podrška na tom putu“, istakao je regionalni direktor GIZ-a Daniel Bagvic.

U saopštenju podsjećaju da je GIZ zastupljen u preko 120 zemalja, a ekspertsku podršku pruža u oblastima ekonomije, rada, energetike, životne sredine, mira i sigurnosti… Iskustva iz 50 godina postojanja GIZ-a, odlična su šansa i za Crnu Goru da dostigne institucionalni nivo zemalja EU.

„Kontinuirana ekspertska podrška je ključ unapređenja administracije. Upoznavanje sa standardima, po kojima se radi u najrazvijenijim zemljama, uz stalnu saradnju sa ekspertima, mogli bi biti od velike koristi zaposlenima u javnom sektoru“, poručio je tokom razgovora predsjednik Vlade Spajić.

U saopštenju se navodi da je, pored EU integracija, bilo je riječi i o važnosti razvoja energetike u cilju diversifikovanja ekonomije, kao i saradnji na polju zaštite životne sredine i zelene tranzicije.

"Istaknuta je mogućnost dodatnog zajedničkog rada u oblasti digitalne transformacije, ali i priključivanja jedinstvenom evropskom tržištu i pripremanju crnogorske ekonomije za isti. Sastanku je prisustvovao njemački ambasador Peter Felten", saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR