15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
URA formirala Bokešku inicijativu: Boka da se pita

Izvor: URA

Politika

Comments 0

URA formirala Bokešku inicijativu: Boka da se pita

Autor: Antena M

  • Viber

Opštinski odbori Građanskog pokreta URA iz Kotora, Herceg Novog i Tivta sinoć su na osnivačkoj sjednici formirali Bokešku inicijativu, kao prvo regionalno tijelo jedne partije u Crnoj Gori, saopšteno je iz te partije

- Inspirisani zajedničkom željom da Boka, kao jedinstvena cjelina u kulturnom, socio-ekonomskom i svakom drugom smislu, u dogledno vrijeme izađe iz sjenke, i zauzme mjesto koje zaslužuje kao potencijalno najrazvijenija regija u Crnoj Gori formirali smo Bokešku inicijativu - stoji u memorandumu koji su potpisali predstavnici tri opštinska odbora URE iz Boke.

Kako su kazali, u memorandumu se dalje navodi da je cilj Bokeške inicijative Boka da se pita, jer se - u prethodnom periodu od Boke obilato uzimalo, a šturo vraćalo -.

- Oduvijek se zloupotrebljavalo gostoprimstvo i bokeška pitomina te se tako više skrnavilo nego unaprijeđivalo. Umjesto da uživamo u jednom od najljepših zaliva svijeta, mi smo dopustili da se ta ljepota narušava neplanskom, prekomjernom izgradnjom i nekontrolisanim razvojem turizma - rekli su iz URE.

Na osnivačkoj sjednici za predsjednicu Bokeške inicijative, navodi se, izabrana je Adela Barba iz Kotora, dok su za potpredsjednike izabrani Nikola Radman iz Herceg Novog i Ljubomir Jovanović iz Tivta, dok pored njih radno tijelo Bokeške inicijative čine još i Nebojša Ševaljević, Milan Đaković, Ana Vukasović, Anto Peruđini, Milica K. Coppola, Aco Božović, Ilija Peulić, Đorđi Crnogorčević, Jasmina Kosać, Magdalena Čelanović, Dragan Marić i Marjan Brčić.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je čestitao na formiranju Bokeške inicijative i pružio potpunu podršku, on je poručio i da je poslanički klub URE spreman da uvaži sve predloge koji budu dolazili od Bokeške inicijative i predloži ih Parlamentu Crne Gore na usvajanje, počev od Zakona o lokalnim samoupravama.

- Boka je biser Crne Gore, ali nažalost nije dovoljno valorizovan, odnos prema Boki mora biti pravedniji. Mi smo se trudili da u svom mandatu damo doprinos razvoju Boke, kroz vraćanje trajektne linije u državno vlasništvo koji sada donosi više milona profita državi, vratili smo i Pine u vlasništvo Opštine Tivat. U našem mandatu je završena i žičara Kotor-Lovćen na koju smo čekali decenijama, otpočeli smo i izgradnju bulevara Tivat-Jaz, kao jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata ne samo za Boku, već i za čitavu državu. Ali na tome se ne smije stati, razvoj infrastrukture na području Zaliva mora biti prioritet svih vlasti jer Boka to i zaslužuje - istakao je Abazović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR