15 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

23° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslanički klub DPS-a: Žalimo što PES nije smogao snage da bude na strani civilizovanog demokratskog svijeta

Politika

Comments 1

Poslanički klub DPS-a: Žalimo što PES nije smogao snage da bude na strani civilizovanog demokratskog svijeta

Autor: Antena M

  • Viber

Pored naše apsolutne spremnosti da kolegama iz PES-a ponudimo da dopune ili izmijene tekst kojim poslanici pozivaju vladu da se pridruži kosponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, vladajuća stranka koja pritom nosi ime Evrope u svom nazivu, odbila je da svojim potpisima podrži civilizacijski čin iza kojeg stoje vodeće zemlje demokratskog svijeta okupljene u UN, navodi se u saopštenju poslaničkog kluba DPS-a.

"Uprkos činjenici da se na spisku potpisnika ovog pisma nalaze i poslanici vlasti i opozicije, što je trebalo da potvrdi spremnost svih progresivnih politika u Crnoj Gori da prihvatamo civilizacijske standarde morala i ljudskosti 21. vijeka, Pokret Evropa sad nije smogao snagu da prihvati našu pruženu ruku. Njihovo naknadno saopštenje, i sakrivanje iza manipulativnog narativa o tome kako ne postoje genocidni narodi, iako u tekstu Rezolucije nema ni riječi o tome, govori o civilizacijskom rasponu između nas. Duboko žalimo zbog te činjenice.

Pa ipak, nadamo se da još ima vremena, da ono što je propustio da uradi PES u parlamentu, neće propustiti da uradi PES u vladi",navode iz DPS-a. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Strah je veliko čudo! Svi, koliko ih je, u vojvodinoj su šaci! Nosa ne smiju pomoliti... A tek nešto "svojom glavom" odlučiti...! Tuga, jad i bijeda!