20 °

max 21 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

21° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

22° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Avdić pisao Spajiću: Pozivamo vas da prihvatite kosponzorstvo rezolucije

Politika

Comments 0

Avdić pisao Spajiću: Pozivamo vas da prihvatite kosponzorstvo rezolucije

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik SO Rožaje, Almir Avdić uputio je pismo premijeru Milojku Spajiću.

Prenosimo ga integralno. 

Poštovani, gospodine Spajiću

Obzirom na to, da se uskoro očekuje izjašnjavanje o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, koju su dostavile SR Njemačka i Republika Ruanda na razmatranje državama članicama, te da još uvijek nemamo zvaničan stav Vlade Crne Gore o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije, uprkos apelima istaknutih pojedinaca, velikog broja NVO, političkih subjekata i šire javnosti.

S obzirom da je SO Rožaje, slijedeći preporuke Rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Crne Gore 2021. godine, usvojila Odluku o obilježavanju 11. jula kao Dana genocida u Srebrenici, iz svega ovog proizilazi, da ukoliko želimo da slijedimo vrijednosni kontinuitet i pijetet prema žrtvama genocida u Srebrenici, a sve sa ciljem da se više nikom i nikada ne ponovi isti, pozivamo Vas da prihvatite kosponzorstvo rezolucije, kako bi se u ime Crne Gore i njenih građana, jasno opredijelili prema istini i pravdi, kao i zbog moralnih i etičkih vrijednosti kojima naše društvo teži, a možda i najbitnije što treba da ostanemo na kursu EU integracija i usklađenog političkog djelovanja sa zemljama članicama EU.

Ovu inicijativu smo usaglasili na održanom Kolegijumu predsjednika SO, na kojem su prisustvovali svi konstituenti u lokalnom parlamentu, kao i uz podršku predsjednika Opštine Rožaje.

Nadamo se da nećete ostati imuni na ovu inicijativu, kao ni prema svim dosadašnjim koje su vam uputile sve društveno-političke organizacije i građani Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR