22 °

max 22 ° / min 12 °

Srijeda

15.05.

22° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Partije danas o razrješenju krize u Šavniku, DPS iznio uslov

Politika

Comments 0

Partije danas o razrješenju krize u Šavniku, DPS iznio uslov

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Dijalog predstavnika parlamentarnih partija u cilju pronalaženja modela kojim bi se razriješila politička kriza u Šavniku počeće danas.

Sastanak će biti održan u 12 sati u Skupštini Crne Gore.

Poziv na dijalog uputio je šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Čarapić je u inicijativi naveo da je kriza u Šavniku posljedica nemogućnosti završetka izbora za odbornike koji su započeti u oktobru 2022. godine.

Ona je kazao da se izbori za odbornike u Skupštini opštine Šavnik ne mogu sprovesti na dva biračka mjesta već 19 mjeseci iz čisto političkih razloga.

“Kako je evidentno da je problem u Šavniku pretežno političke, a ne pravne prirode, to smatram da je opravdano povesti široki politički dijalog, a sve sa ciljem da dođemo do pravnog rješenja za ovu krizu, poštujući na taj način vladavinu prava kao naš najznačajniji društveni koncept”, naveo je Čarapić.

Iz DPS-a su ranije poručili da prihvataju dijalog uz uslov da Vlada povuče svoju odluku o uvođenju prinudne uprave u Šavniku.

"Kao što smo i ranije najavili, prisustvovaćemo sastanku, koji nije organizovan u okviru Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, kako bi čuli stavove predstavnika parlamentarne većine i svakako još jednom iznijeli svoj jasan stav, da razgovarati na ovu tu možemo isključivo nakon povlačenja Odluke Vlade o prinudnoj upravi. Ukoliko to bude odluka i stav, možemo dalje razgovarati na ovu i sve druge teme, u okviru Odbora - rekao je juče Pobjedi poslanik DPS-a Mihailo Anđušić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR