Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Picula: Srbija želi da nadoknadi gubitak Kosova porastom uticaja u Crnoj Gori i BiH

Region

Comments 5

Picula: Srbija želi da nadoknadi gubitak Kosova porastom uticaja u Crnoj Gori i BiH

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik u Evropskom parlamentu (EP) Tonino Picula ocijenio je da u kontekstu geopolitičkih napetosti i nestabilnosti u regionu, Zapad ne odustaje od pristupa "ne talasaj" na Balkanu.

Picula, inače stalni izvjestilac EP za Crnu Goru od oktobra 2019. i šef radne grupe za Zapadni Balkan od januara 2020. godine, kaže u intervjuu za Radio slobodna Evropa (RSE) da „Srbija želi da nadoknadi gubitak Kosova porastom uticaja u susjednim zemljama, prije svega u Crnoj Gori i BiH što je uticalo na hiper polarizaciju proteklih godina“.

„Vlade u Srbiji se mogu mijenjati i češće nego do sada, ali jedini koji određuje pravac i ritam je (predsjednik Srbije) Aleksandar Vučić, a on je praktički nesmjenljiv, budući da su on i njegova stranka urasli u sve pore javnog, ekonomskog i medijskog života u Srbiji“, rekao je Picula.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

DON QUIJOTE

@d v..."pax americana". O ostalom se slažem.

d v

2-Nije usa pah amerikana i njegovih "mirotvoraca" smisao da donesu stabilnost u vjekovima nestabilnom tkz ZB, nego da u njemu obezbijedi neugroženu stabilnost zapadnih političkih, vojnih i ekonomskih interesa. To je sva tajna zapadne doktrine pah amerikana “menadžmenta krizama.”

d v

1-Nije teško shvatiti zašto je Zapad primijenio političku formulu pod imenom “stabilokratije” da bi jugoistok Evrope trajno držao u stanju “samoskrivljene nezrelosti” i infantilne zavisnosti. Ona je oblik adaptirane verzije zapadnog umijeća “upravljanja krizama” koja je namijenjena tkz ZB.