18 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović: Vlada, umjesto što nemušto taktizira, da konačno saopšti svoj jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici

Politika

Comments 0

Šehović: Vlada, umjesto što nemušto taktizira, da konačno saopšti svoj jasan stav o Rezoluciji UN o Srebrenici

Autor: Antena M

  • Viber

“Umjesto što nemušto i nevješto taktizira, a kad već nema hrabrosti da se nađe u društvu nekoliko desetina država koje su kosponzorisale Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, Vlada da stisne petlju i da konačno saopšti svoj jasan stav na ovo, ne političko, nego etičko pitanje", saopštio je predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović.

Svako dalje političko prenemaganje i predlaganje amandmana o stvarima koje se u Rezoluciji uopšte ne pominju, predstavljalo bi ponižavanje ne samo Vlade, nego države koju predstavlja, a koja je svoj odnos prema ovoj temi već saopštila 2021. godine u Skupštini Crne Gore usvajanjem Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, čiji sam jedan od potpisnika za zadovoljstvom bio, napominje Šehović.

"Tada sam tokom skupštinske rasprave kazao, a sada opet ponavljam - NEMA GENOCIDNIH NARODA, što inače niko normalan nikad nije ni tvrdio, ali ima genocidnih politika, odnosno pojedinaca koji u istoriji moraju ostati upisani kao ratni zločinci, a ne heroji i idoli, kakvima neke retrogradne strukture, koje su i danas vitalne u Crnoj Gori, uporno žele da ih predstave”, zaključuje Šehović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR