25 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Leković: Naknada za novorođenčad će koristiti svima nama, ne predlažemo nemoguće; Rakočević: Obezbijedite punjenje budžeta; Mugoša: Povećanjem naknada neće se povećati natalitet

Politika

Comments 2

Leković: Naknada za novorođenčad će koristiti svima nama, ne predlažemo nemoguće; Rakočević: Obezbijedite punjenje budžeta; Mugoša: Povećanjem naknada neće se povećati natalitet

Autor: Antena M

  • Viber

Druga tačka dnevnog reda današnjeg zasijedanja Skupštine bila je Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti. O predlogu zakona izjasniće se naknadno.

Tok rasprave:

Momčilo Leković iz Demokrata kazao je da je zakletva te partije da će raditi u interesu svih građana i jačanju porodice.

"Vraćanjem dječijih dodataka, povećanje naknada za novorođenčad, naše obećanje počelo je da se ispunjava. Tu ne želimo da se zaustavimo. Ne želimo da ova vlada prekine ulaganje u porodice. Ne želimo da naši mladi odlaze u druge države".

Navodi da je mjera zasnovana na moralnoj odgovornosti svih nas prema budućim generacijama.

"Podstičemo mlade parove da se odluče za stvaranje porodice. Naknada za novorođenčad će koristiti svima nama. Ne predlažemo nemoguće, bavimo se mogućim i realnim", naveo je Leković.

Leković je pozvao kolege da podrže predlog povećanja naknada.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević kazao je da ovakva parlamentarna većina ne umije da upravlja ekonomijom Crne Gore.

"Nagomilavaju se radna mjesta, a gase se održiva radna mjesta. Protjerani su svi kredibilni investitori. Podržavamo rješenja da obezbjedimo i djeci i onima kojima je pomoć najpotrebnija, ali vas pozivamo da obezbijedite punjenje budžeta kako bi se naknade finansirale".

Poslanik SD-a Boris Mugoša ponovio je da ne trebaju sva djeca da primaju dječiji dodatak jer se tako ne smanjuje socijalni jaz.

"Povećanjem naknada neće se povećati natalitet".

Leković u odgovoru kaže da je razdvajati djecu diskriminacija, te da socijalne kartone nemamo zaslugom bivšeg režima.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Zzzzz

Leka nije moga za 4 godine napravit socijalne kartone—- bas bez veze da mu je dps kriv i za to—Pozoriste demonkrata se nastavlja—- ovo je neposteno od naroda koga nam glasanjem namecu da vode drzavu uzas —- cus oni vode racuna o gradjanima a nemaju sposobnost ni sebe prehranit bez poslanicke plate

Simokliser

Demokrate samo daju a nista ne prinose