26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prekinuta sjednica Skupštine: Sukob u sali se prenio u skupštinski hol, reagovalo obezbjeđenje

Politika

Tag Video
Comments 2

Prekinuta sjednica Skupštine: Sukob u sali se prenio u skupštinski hol, reagovalo obezbjeđenje

Autor: Antena M

  • Viber

Sjednica Skupštine prekinuta je nakon verbalnog sukoba poslanika DPS Nermina Abdića i šefa Kluba poslanika PES Vasilija Čarapića, saznaje Antena M.

Predsjedavajuća Zdenka Popović dala je pauzu ali se verbalni sukob prenio u skupštinski hol, pa je uz pomoć obezbjeđena spriječen fizički kontakt dvojice poslanika.

Nakon toga, na zahtjev Demokratske partije socijalista, a poslije konsultacija potpredsjednice Popović sa predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem, odlučeno je da parlament danas ne nastavlja rad, potvrđeno je Anteni M iz više izvora.

Tok sjednice:

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč je na početku rekla da poslanica PES-a Jelena Nedović treba da se izvini majkama Srebrenice u vezi sa izjavom o amandmanima na rezoluciju UN-a o Srebrenici i da u njima posreduje SAD.

"Upravo je objavljen demant "Stejt departmenta" i ovo je joše jedan diplomatski šamar i skandal ove vladajuće većine odnosno PES-a. Da se izvini zbog toga što je premijer Spajić rekao da će naša država glasati za rezoluciju i svima nama poslanicima jer nemamo više nikakvo povjerenje u vezi sa onim što oni kažu i saopšte građanima Crne Gore. Kada igrate između onog što su naše EU tendencija a sa druge strane podigravate DF-u i njhovom nteresu da služe interesu Srbije onda se dešavaju ovakve stvari. PES kao PES, ništa novo ponašaju se neozbiljno i brukaju Crnu Goru. ", kaže Vuković.

Poslanik DPS-a Oskar Huter pomenuo je i bivšeg GST-a Milivoja Katnića i njegovo stanje u koje se nalazi kao i njegovu odluku da stupi i u štrajk žeđu.

Huter je rekao da pravo na život ima svako i da zajednički djeluju da se presudi ljudima ali, kako kaže, živima. 

"Je li ovdje nekome cilj da se sudi i presuđuje mrtvom čovjeku? Kad je to Crna Gora likovala nad tuđom mukom", upitao je on.

Na to se nasmijao poslanik Nikola Camaj (AA).

"Nema potrebe da se smijete, pogotovo kad je ovakva tema u pitanju", istakao je on.

Camaj je kazao kako ima pravo da se smije.

"Imam pravo da se smijem na upadice. Prošlost je pred vama, za nas je prošlo vrijeme kad je neko mogao govoriti da li neko može da se smije ili ne", dodao je Camaj.

Huter ga je upitao čemu se smijao.

"Govorio sam o čovjeku i životu, a Vi ste se smijali - da li ste se smijali tome ili meni, ne znam", odgovorio je.

Poslanik ZBCG Slaven Radunović kazao je da ako treba Milivoju Katniću će svaki dan davati krv samo da ostane živ i zdrav.

"Ja mu želim zdrav i dug život i priliku da odgovara pred sudom za zlodjela koja je napravio. Medojević je 13 dana štrajkovao glađu, mnogi su od toga pravili štoseve. Kad je Mandić štrajkovao, ismijavali su ga od strane DPS-a", kazao je Radunović. 

Podsjetio je na izjavu Katnića da je i pritvor za ljude.

"Sad kad je on uhapšen, sad on štrajkuje glađu. To je legitiman način borbe i dajte da imamo iste aršine. Svi imamo dobru krv i sve što treba", naveo je Radunović. 

Vuković Kuč je potom opet prozvala PES, navodeći da izriču "laži", a potom joj je odgovorio poslanik te stranke Vasilije Čarapić.

“Kada DPS sa svim svojim tekovinama optužuje PES treba da zna da ćemo da reagujemo. DPS je stala iz svih nepočinstava koja su njihovi funkcioneri uradili u proteklih 30 godina. Niste se nikoga odrekli. Stojite iza svih nedjela koja je Vaša partija učinila. I krađa i politička represija. Mi ne lažemo. Želimo da izvučemo maksimim iz jedne situacije. Vi ste pokušali da podijelite ovaj narod jer nijeste imali program. Pošteno smo vas pobijedili na osnovu programa. Da bi se izvadili iz mraka u kojem ste, vaša partija i vaši funckioneri su bili naveći teg ovoj državi. Vi ste mračna prošlost a mi budućnost”, poručio je Čarapić.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić je rekao da Čarapić treba da obrati pažnju kako govori.

"Vi ste mali diktatori koji ne želite da se sprovode zakoni u Skupštini Crne Gore", navodi Nikolić.

Upitao ih je i "zašto izmišljaju" da su SAD posredovale kod amandmana, kada je to jutros demantovano.

"U drugim državama, kada poslanik izrekne ovakvu neistinu, podnosi ostavku, javnost želi da ga proguta dok ne podnese ostavku", istakao je Nikolić.

Čarapić je upitao ko je lagao narod Crne Gore.

"Citirate samo naslov da su oni imali uvid u naše amandmane, to je dio diplomatskog pregovora i to je standardna praksa koja se tako sprovodi a vi od toga pravite spin. Nismo prevarili narod Crne Gore, sram vas bilo".

Na to je burno reagovao poslanik DPS-a Nermin Abdić koji je kazao Čarapiću da pazi kako se ponaša.

Sjednica je nakon toga prekinuta.

Sjednicu možete pogledati na linku ispod:

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Carapic-Radunovic..i svi iz DF..su teski srbijanski ekstremisti..i nekadasnji pucisti..Oni izjednacavaju vrhovnog Tuzioca..koji je sudio DF--"drzavni udar"sa njima..Paranoja..fukarstina..nikad sa fasistima!