24 °

max 36 ° / min 22 °

Ponedjeljak

22.07.

36° / 22°

Utorak

23.07.

37° / 23°

Srijeda

24.07.

37° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 21°

Petak

26.07.

34° / 20°

Subota

27.07.

37° / 20°

Nedjelja

28.07.

39° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uljarević: Spajić će dati sve što ZBCG traži kako bi ostao na vlasti, dvojno državljanstvo je vrlo opasna priča

Politika

Comments 4

Uljarević: Spajić će dati sve što ZBCG traži kako bi ostao na vlasti, dvojno državljanstvo je vrlo opasna priča

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Svi zakoni koje je Ministarstvo pravde sačinilo i predložilo, u sklopu IBAR paketa, u Skupštini  su  usvojeni, pa se definitivno otvara pitanje čemu sad smjena ministra Milovića - kazala je za 24 sata na TV E izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević.

Sukob premijera i ministra Milovića je ozbiljan, a do kulminacije je došlo, po mišljenju Uljarević, jer ministar Milović i ministarstvo kojim rukovodi,  nijesu htjeli da uđu u izmjene  Zakona o dvojnom državljanstvu.

“Milović je vrlo neomiljen među brojnim partnerima Spajića, iz razloga koji su vrlo raznovrsni, ali jedan od njih se odnosi i na ono što je bila u nekoliko navrata i njegova odbrana nekih principa koji su  u javnom interesu”, rekla je Uljarević.

Revizionističke akcije

Premijer Spajić je, smatra Uljarević, mnogo ustupaka imao prema onim strankama, koje nijesu dio njegove partije, a koje su prepoznate po tome što nijesu proevropske.

Kako sagovornica TV E kaže, iako je uspijevao da zaustavi rekonstrukciju pod opravdanjem inteziviranja evropskog puta, sada je logično da partije koje nemaju svoje članove u Vladi, a dale su mu podršku, traže da se sporazum implementira što je prije moguće. Ukoliko, kako kaže, pored slabog premijera dobijemo jake članove Vlade iz ovih partija, ulazimo u novi talas nestabilnosti te iste Vlade. To je, napominje Uljarević, opasna priča.

Dvojno državljanstvo

“Nije Crna Gora jedina koja zabranjuje dvojno državljanstvo. To ne rade samo male države, to nekad rade i određene velike države. Jasno je da iza namjere da se na taj način promjeni Zakon o dvojnom državljanstvu stoji da se kao konačni cilj uradi jedan izborni inženjering uvođenjem onih glasača koji bi o našoj sudbini odlučivali a da suštinski ne žive ovdje. Njih je zaista veliki broj u Republici Srbiji tako da bismo došli u istu sitauaciju do koje dolaze u Srbiji, gdje dolaze da glasaju iz Republike Srpske brojni zvaničnici, ne samo građani da glasaju, i na taj način utiču na izbornu volju u toj državi. Imali bismo slične posljedice i ovdje,” istakla je direktorica CGO-a.

Prema njenim riječima, ono što je spajalo nekadašnju opoziciju, a u posljednje četiri godine parlamentarnu većinu, odnosilo se da DPS skinu sa vlasti. Nije, kaže Uljarević, bilo drugih potrebnih homogenih elemenata i dodaje da sada ta heterogenost dolazi do izražaja.

Ćutanje je konstanta Demokrata

Neodređivanje oko onih pitanja za koja smatraju da bi bila opasna za njihovu poziciju je ustaljeno ponašanje Demokrata, kaže Uljarević. Javni zvaničnici su odgovorni prema javnosti, i na upit bi trebalo da iznesu svoj stav, sve ostalo je neodgovorno, dodaje ona.

“Poruka za medije koju bih željela da pošaljem - da se ne mogu zadovoljavati onim što je ćutanje određenih zvaničnika, jer oni za razliku od drugih imaju veći stepen odgovornosti”, naglasila je Uljarević

IBAR zakoni

Zakoni koji su usvojeni u okviru takozvanih IBAR zakona, nijesu odgovorili na ono što su ključni problemi upravo u oblastima na koje se odnose, smatra sagovornica TV E. Po mišljenju stručnjaka neki su upitne ustavnosti i usklađenosti sa drugim zakonima, a ono oko čega je CGO i niz drugih NVO reagovao je zakon o medijima. 

“Agonija RTCG će se nastaviti ovim zakonskim rješenjima, koja su u posljednjem trenutku izmjenjeni, a to je u stvari jedan pokazatelj kako Vlada doživljava integracije - kao švedski sto”, smatra Daliborka Uljarević.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Spajić ċe dati sve što ZBCG traži,to nam je odavno jasno,ali ako mu to dozvolimo! Zato reagovati pravovremeno,odlučno i spriječiti premijera koji je spreman na sve kako bi zadržao fotelju! Nije Crna Gora Spajiċeva prćija koju je dobio u miraz,pa da je krčmi kako četnički vojvoda i AV žele!

mr

Nadam se u Lakovića, Mujovića i još poneke da neće dozvoliti da Spajić, Pejović i Dragaš odlučuju o sudbini CG! Očito da raspoloženih za izdaju ima više, ne samo ekipa oko vojvode i oko maradone!

koin

Sve zavisi od toga koliko je dobar u koinima.