8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović Stanković: Srcem za ravnopravnost

Predsjednički izbori 2023

Comments 1

Vuksanović Stanković: Srcem za ravnopravnost

Autor: Antena M

  • Viber

Prije 115 godina, kada je borba za prava žena započela, intelektualni potencijal žena se brutalno zanemarivao, a radni potencijal eksploatisao. U takvim okolnostima javno dići glas i krenuti u borbu za jednakost značilo je izložiti se različitim opasnostima – od osude i prezira javnosti do zastrašivanja i prijetnji, navela je u saopštenju Draginja Vuksanović Stanković, kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore.

kako je dodala, biti žena u Crnoj Gori znači i dalje biti suočena sa ovim opasnostima.

"Crna Gora danas je država koja je najgore rangirana u regionu po pitanju rodne ravnopravnosti. Crna Gora ne daje ni startnu poziciju djevojčicama jer naša država i dalje prednjači po broju selektivnih abortusa kojim se favorizuje rađanje muške djece.

Žene danas ostvaruju samo 77 odsto zakonskih prava u odnosu na muškarce. Osim što rade za manju platu od svojih muških kolega žene u Crnoj Gori na svojim leđima nose 90% neplaćenog rada, onog u svog domaćinstvu.

Za svog postojanja Crna Gora nije imala ženu predsjednicu. Vrijeme je da to promijenimo. Zbog svih žena, onih koje se nisu rodile - da bi se rodile i svih onih koje žive neravnopravne - da bi postale ravnopravne. Srećan 8 mart i srećna nam buduća ravnopravnost za koju ćemo se izboriti zajedno", navela je.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

Dobar primjer za mlade Crnogorke, da se ne vracaju u mracnu proslost koju im propagira SPC i patrijarhat otvorenog balkana. Crnogorke su kroz istoriju bile hrabre i odvazne, dobre majke i veliki borci, ali daleko je dan kad ce u kuci i u politici biti tretirane pravedno a ne kao kucne masine.