12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trik za čišćenje rerne efikasniji i od sode bikarbone i sirćeta

Izvor: EPA

Dom i porodica

Comments 0

Trik za čišćenje rerne efikasniji i od sode bikarbone i sirćeta

Izvor: N1

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Nijesu vam potrebne teške hemikalije da biste očistili rernu. Sve što vam je potrebno za ovaj trik su tableta za pranje suđa (ili dvije) i činija tople vode. Koristite samo tablete koje sadrže prašak, ne one s gelom.

Potopite tabletu u vodu i držite je potopljenu dovoljno dugo da upije malo vode, ali ne predugo da ne počne da se mrvi. Zatim tabletom jednostavno izribajte vrata, sunđer nije potreban! Dlanom pomjerajte tabletu kružnim pokretima kako biste uklonili mrlje i masnoću.

Ako tableta počne da se suši, ponovno je navlažite. Ovaj trik odličan je za čišćenje stakla na vratima rerne, ali efikasan je i na metalnom okviru, jedino će možda biti potreban jači pritisak. Kada ste gotovi, vlažnom krpom obrišite ostatke tablete i prljavštine.

Tablete za mašinu za pranje sudova napravljene su od koncentrata deterdženta zbog čega uklanjaju i najtvrdokorniju masnoću i suđe ostavljaju sjajnim. Ti snažni sastojci djeluju i na masnoću i zapečene mrlje od hrane koje ostaju u rerni.

Uz to, tablete imaju abrazivnu površinu koja čisti i najtvrdokornije mrlje, ali je dovoljno nježna da ne ogrebe staklo na vratima šporeta, piše Zadovoljna.hr

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR