25 °

max 25 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

25° / 14°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

21° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svinjetina, mljeveno meso… Koliko koju vrstu mesa možete držati u frižideru?

Izvor: Pixabay

Dom i porodica

Comments 0

Svinjetina, mljeveno meso… Koliko koju vrstu mesa možete držati u frižideru?

Izvor: B92

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Kada spremamo namirnice u frižider, a posebno meso, bitno je držati se određenih smjernica i preporuka kako ne biste ugrozili svoje zdravlje. Evo koliko koju vrstu mesa možete držati u frižideru.

Sirova perad

Sirova perad u frižideru može stajati samo dan ili dva i to na temperaturi od 4,5°C ili nižoj. U zamrzivaču je pak možete čuvati do godinu dana i to na temperaturi od -17°C ili nižoj.

Kuvanu perad možete držati u frižideru nekoliko dana, a ako je odlučite zamrznuti, onda može potrajati do šest mjeseci maksimalno.

Crveno meso i svinjetina

Crveno meso i svinjetina mogu biti u frižideru do pet dana, a u zamrzivaču i do 12 mjeseci. Ostatke od ovog mesa koje ste već skuvali ili ispekli mogu stajati u frižideru 3-4 dana, a u zamrzivaču između dva i šest mjeseci.

Mljeveno meso

Mljeveno goveđe, teleće, svinjsko ili pileće meso može se čuvati u frižideru jedan do dva dana. U zamrzivaču može stajati tri do četiri mjeseca.

Viršle i drugo prerađeno meso

Ovi prozivodi mogu stajati u frižideru maksimalno dvije nedjelje, ako su neotvoreni. Čim otvorite pakovanje smanjuje se rok trajanja i i trebali biste ih pojesti u roku od tri do pet dana. Ako prerađeno meso čuvate u frižideru ono može trajati 1-2 mjeseca.

Slanina i kobasice

Slaninu možete držati u frižideru nedjelju dana, a sirovu kobasicu treba pojesti u roku dva dana, prenosi RD. Obje vrste mesa možete zamrznuti i tako će trajati mjesec dana. Neke vrste kobasica mogu potrajati i znatno duže ako su u zamrzivaču.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR