17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovaj sos za špagete proglašen je najboljim na svijetu

Izvor: Pixabay

Dom i porodica

Comments 0

Ovaj sos za špagete proglašen je najboljim na svijetu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Špagete je nemoguće zamisliti bez sosa od paradajza - on je neizostavni saputnik italijanskog specijaliteta i ponekad vam ništa drugo nije potrebno za savršen obrok sem ovog dvojca, ali samo kada je sos dobro pripremljen.

Mnogi posežu za kupovnim sosom ili kečapom, ali upravo je to najveća greška u pripremi tjestenine - ona dobije sasvim drugačiji ukus kada se pomiješa sa pravim domaćim umakom.

Prije nekoliko godina je časopis "Delish" proglasio sos poznate kuvarice i spisateljice Marsele Hazan najboljim sosem od paradajza na svijetu. Marsela je inače bila rođena Italijanka, koja je živjela i na kraju preminula u Americi, a tvrdila je da je tajna njenog sosa - jednostavnost!

Ova Italijanka pripremala je sos od samo tri sastojka, a to su pelat sa paradajzom, luk i maslac, i malo soli. Recept je krajnje prost: u šerpu stavite glavicu velikog luka isječene na pola, dodajte maslac i ne štedite na njemu, pa kratko dinstajte. Potom dodajte i pelat od paradajza sa cijelim glavicama i kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta.

Savjet Marsele, koja je mnogo puta ponovila da je jednostavnost temelj svake dobre kuhinje, bio je da nikako ne sjeckate sastojke, već da se kuvaju cijeli i svi zajedno, kako bi se ukusi promiješali.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR