7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovo je najbolje piće za ravan stomak

Izvor: Pixabay

Dom i porodica

Comments 0

Ovo je najbolje piće za ravan stomak

Izvor: N1

  • Viber

Napitak koji bi samostalno otopio salo sa stomaka ne postoji. Naravno, možete pokušati s napicima za brzinsko čišćenje organizma, ali to može imati negativne posljedice za vaše zdravlje i definitivno neće dati trajne rezultate.

Najsigurniji i najučinkovitiji način gubitka trbušne masnoće je uravnotežena prehrana i vježba. No, iako ne postoji čudotvorni sastojak, postoje određene namirnice i pića koji mogu pomoći u vašem procesu mršavljenja. Na primjer, ispijanje voćnih i povrćnih smoothija neće samo po sebi uzrokovati mršavljenje, ali može mu doprinijeti budući da je odličan način za uvrstiti više vlakana i antioksidansa u prehranu.

Još jedna vrsta pića koja može pomoći u mršavljenju je čaj, posebno čaj od mente. Čajevi uopšteno imaju vrlo malo kalorija i puni su antioksidansa pa su, uz vodu, idealno piće kao dio zdrave prehrane. Dodatna prednost čaja od mente je blago slatkast ukus, što može pomoći u zadovoljenju želje za slatkim i uticati na smanjenje apetita.

Osim toga, čaj od mente je odličan je sadrži antivirusna, antibakterijska i protivupalna svojstva, a upravo zbog protivupalnih svojstava pomaže u ublažavanju probavnih smetnji. Neka ispitivanja su pokazala da ima opuštajući učinak na mišiće i ublažava grčeve te pomaže u lakšem izbacivanju hrane i gasova iz tijela, a sve to su to razlozi zbog kojih djeluje na smanjenje nadutosti pa i zbog toga vaš stomak može izgledati ravnije, piše Centar zdravlja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR