22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ove dvije biljke bukvalno ubijaju kondezaciju

Izvor: screenshot/youtube

Dom i porodica

Comments 0

Ove dvije biljke bukvalno ubijaju kondezaciju

Autor: Antena M

  • Viber

Sobne biljke ne samo da su veoma dekorativne i jeftin su, a provjeren način da oplemenite svoj životni prostor, već mogu da budu i veoma korisne.

Neke od njih odbijaju insekte, neke sjajno pročišćuju vazduh, a neke su u zimskim mjesecima sjajno rešenje protiv kondenzacije na prozorima. Stručnjaci za baštovanstvo tvrde bez ikakvog truda možete smanjiti kondenzaciju - dovoljno je da u svoj dom uneste određene biljke.

Sanseverija, odnosno svekrvin jezik, i zeleni ljiljan, ili popularnije pauk biljka, najbolje se bore protiv kondenzacije u zatvorenom prostoru, a svako ko ima ove biljke potvrdiće vam tu činjenicu. One, takođe pozitivno deluju na kvalitet vazduha u prostoriji i lake su za uzgajanje.

"Ako tražite biljke koje apsorbuju vlagu, odnosno mogu da spreče kondenzaciju i stvaranje buđi, a bez mnogo ulaganja, obe biljke su definitivno savršene za vas", ističu stručnjaci iz rasadnika 'Jay Scotts' na Floridi.

Za maksimalan efekat, biljke držite u prostorijama gde je kondenzacija najčešća kao što su kuhinja, kupatilo i spavaća soba.

"To je dobar izbor jer se obe biljke lako njeguju. Pauk biljka je prilagodljiva različitim svjetlosnim i temperaturnim uslovima i potrebno joj je samo povremeno zalivanje i prihrana.

Osim što pomaže u smanjenju nivoa vlažnosti tako što apsorbuje vlagu iz vazduha, odlična je u prečišćavanju vazduha uklanjanjem zagađivača kao što su formaldehid, ksilen i ugljen monoksid", kaže Džeki Ču, direktor arhitektonskog studija "Archute".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR