26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otčepite i očistite sudoperu uz samo dva proizvoda

Izvor: Pixabay

Dom i porodica

Comments 0

Otčepite i očistite sudoperu uz samo dva proizvoda

Autor: Antena M

  • Viber

Soda bikarbona (natrijum bikarbonat) je osnovna kuhinjska namirnica koja može učiniti čuda za čišćenje odjeće, uređaja, pa čak i odvoda kada su začepljeni

Prirodno mineralno jedinjenje, soda bikarbona može da rastvori mineralne naslage i organske materijale kao što je mast. Soda bikarbona ima blaga dezinfekciona svojstva u borbi protiv bakterija i gljivica koje izazivaju neprijatan miris.

Redovno čišćenje sodom bikarbonom može spriječiti začepljenje. Prije upotrebe hemijskih sredstava za čišćenje odvoda ili rastavljanja sifona za odvod, pokušajte sa sodom bikarbonom da vidite da li radi.

Zagrijte vodu do ključanja, sipajte malo deterdženta za suđe u odvod i pažljivo sipajte ključalu vodu u odvod. Tečnost za pranje sudova će pomoći u rastvaranju masnih začepljenja, prenosi Klix.ba.

Sipajte jednu šolju sode bikarbone u odvod. Za ovo možete koristiti mjernu čašu ili lijevak ako imate manji odvod koji otežava sipanje direktno u odvodni otvor.

Sipajte jednu šolju destilovanog alkoholnog sirćeta u odvod. Soda bikarbona je alkalna supstanca, a sirće je blaga sirćetna kiselina. Kada se to dvoje pomiješa, oni reaguju da se neutrališu.

Nakon što šuštanje prestane, sačekajte pet minuta. Iskoristite ovo vrijeme da zagrijete dvije šolje vode do ključanja. Isperite odvod ovom dodatnom ključalom vodom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR