10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Restoran 13. jul predlaže:Jagnjetina u korici od parmezana

Mozaik

Comments 0

Restoran 13. jul predlaže:Jagnjetina u korici od parmezana

Izvor: sponzorisani tekst

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Restoran ''13. Jul'' ima sve predispozicije da ispuni svoju namjeru da postane nezaobilazna podgorička adresa za gastro turiste i one koji će to tek postati.

Više je od restorana- osim vina za svačiji ukus i džep, restoran ima edukovano osoblje koje će stručno procijeniti koju preporuku uparivanja hrane i vina da vam predloži i objasni njihove karakteristike.

U aktuelnim ponudama nalazi se uvijek wine &dine menu, pojašnjenja, mali vodič za lakši odabir.

Ovo je restoran koji je odličan izbor za turiste, jer, u Plantažama znaju, najvažniji suvenir s putovanja je ukus hrane i vina. Sve su uradili da se Crna Gora pamti po najboljem ukusu. Kuhinja jednog naroda je ujedno i kultura, tom filozofijom se vode kretaori menija ovog restorana.

Budite sigurni da će vas osvojiti vrhunska usluga jer za osoblje su birani poznavaoci i zaljubljenici u hranu.

Ovo je koncept restorana koji apsolutno treba podržati jer inauguriše nove trendove u kulinarstvu i restoraterstvu i jedinstvena je potpuna definicija vinskog restorana.

Restoran ''13. jul“ danas je iskorak u restoranskom segment Plantaža, ali i gastronomsko pozitivno iznenađenje, nastalo kao rezultat ujednijenih snaga znanja, iskustva stručnjaka kompanije i svega što nude Plantaže.

To je restoran koji je sa ponudom vina, svježinom namirnica, kvalitetom pripreme, komforom, ugođajem, uslugom, potpuno superioran restoran, i koji kao takav može da se istakne u u najpoznatijim evropskim gastronomskim destinacijama.

Otvoren za inovacije i s namjerom da gostima pruži najbolja gastro enološka iskustva restoran će prirediti gostovanja najboljih regionalnih šefova i tim pružiti privilegiju gostima da okuse specijalitete najboljih kuvara regiona kod kuće.

Kulinarski tim restorana na čelu sa šefom kuhinje Lazarom Raičevićem fokusira se na esenciju restoraterstva: ono što je na tanjiru doživljaj je ukusa koji je rezultat brižljivog načina pripreme hrane i pažljive selekcije namirnica. Svako jelo ima svoj savršen par – vino koje su sparili somelijerski i kulinarski tim restorana.

Sa namjerom da što više ljudi priušti poseban doživljaj i da se kultura gastro uživanja podiže na veći nivo, restoran je nedjelju namijenio za porodično uživanje, pa je nedjeljom kompletna ponuda vina i hrana u restoranu na popustu od 15%, dok je za najmleđe goste odnosno dječiji meni predviđen popust od 30%.

Čitaocima portala Antena M predlažemo: Jagnjetina u korici od parmezana

Za pripremu ovog specijaliteta potrebne su vam sljedeće namirnice:

Jagnjeći but- mala ruža koji je prethodno očiščena od žilica, so, brašno jaja, parmezan

Za pire: grašak, krompir, maslac

Priprema:

Tanko izrezati meso, malo posoliti, pa pohovati u brašno jaja parmezan, pa opet u jaja i parmezan. Pržiti u dubokoj masnoći par minuta, izvaditi, i na salveti ocijediti meso od viška masnoće.

Kao prilog odlično ide i pire od graška.

Priprema pirea:

Skuvati grašak, dodati par krompira, puter, malo mlijeka propasirati i servirati uz meso. Poseban šmek jelu daje i dodatak ojster sosa koji se sprema od kamenice.

Sos istopiti na puteru, dodati mješavinu bibera I servirati uz jelo, koje na kraju začinimo istopljenim puterom.

Uz ova jelo odlično idu vina Crnogorski šardone i Ređina.

Prijatno.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR