7 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Velika promjena: Facebook povezuje tri najpopularnije aplikacije

Mozaik

Comments 0

Izvor: agencije

Autor: Antena M

  • Viber

Velika promjena: Facebook povezuje tri najpopularnije aplikacije

Početkom prošle godine najavljeno je spajanje aplikacija Messenger, WhatsApp i Instagram u jednu zajedničku platformu za razmjenu poruka i to se ovih dana sprovodi. Doduše, ulazi na mala vrata.

Naime, korisnici u SAD su primijetili da im je u okviru Instagram mobilne aplikacije na iOS-u i Androidu ponuđena nadogradnja na novi ugrađeni sistem za razmjenu poruka - koji nakon tog ažuriranja značajno mijenja izgled.

Nakon ažuriranja, koje je potrebno ručno pokrenuti, chat u Instagramu izgleda gotovo jednako kao onaj u Messengeru, a za njega se koristi i ista, Messengerova ikona.

Aplikacija najavljuje i da će se moći na ovaj način komunicirati i s kontaktima koji imaju samo Facebook račun, te nemaju otvoren račun na Instagramu. Oni koji su ažurirali aplikaciju javljaju kako komuniciranje s jedne na drugu društvenu mrežu još nije moguće, pa je očito riječ o funkcionalnosti koja će biti uključena naknadno.

Osim redizajna, Instagram je ovime dobio i opcije iz Messengera poznate od ranije: reakcije emotikonima na poruke, te odgovaranje na specifične poruke na način "swipe to reply", što je mogućnost dostupna i u WhatsAppu.

Facebookov dugoročni plan o spajanju svih svojih chat platformi u jednu, kako bi se komuniciralo između njih, očito je u novoj fazi provjere Jednom kada on bude finaliziran, očekuje se i da cijeli taj sistem razmjene poruka bude zaštićen end-to-end enkripcijom. Inicijalno je u planu bilo zacrtano da će se spajanje dogoditi tokom 2020..

Ako će se držati zadanih termina, onda do kraja godine možemo očekivati da će se korisnici samo Facebooka moći dopisivati s korisnicima samo Instagrama i obratno, a vjerojatno će nakon toga u sistem biti ubačeni i oni koji koriste WhatsApp (samostalno ili uz neku od ovih aplikacija).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR