23 °

max 28 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

28° / 20°

Srijeda

23.09.

22° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 18°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

19° / 16°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zahtijevaju hitnu obustavu pošiljki: Amazon prodaje neispravne uređaje koji eksplodiraju

Izvor: Screenshot

Mozaik

Comments 0

Izvor: B92

Autor: Antena M

  • Viber

Zahtijevaju hitnu obustavu pošiljki: Amazon prodaje neispravne uređaje koji eksplodiraju

Tri američka senatora zahtijavaju povlačenje svih opasnih proizvoda sa Amazona.

Ovo se dogodilo nakon što je Si-En-En objavio rezultate svoje istrage prema kojima se pokazalo da su desetine Amazon bejsiks elektronskih proizvoda ostale u prodaji, uprkos žalbi mušterija da su se proizvodi topili, eksplodirali ili palili.

U pismu vlasniku Amazona Džefu Bezosu, senatori Ričard Blumental iz Konektikata, Robert Mendez iz Nju Džerzija i Ed Marki iz Masačusetsa napisali su da je izvještaj Si-En-En-a pokazao da je prodavac ignorisao ozbiljnu zabrinutost kupaca u vezi sa određenim elektronskim uređajima, dodavši da bi ovi prozvodi mogli da nastave da predstavljaju ozbiljnu prijetnju potrošačima koji su već kupili proizvode sve dok ih ne povuku.

Amazon nije direktno odgovorio na zabrinutost senatora, ali su iz ove kompanije rekli da im je "bezbjednost na prvom mjestu" i da njihovi proizvodi ispunjavaju sve sigurnosne standarde, navodi Si-En-En.

Iz kompanije su rekli i da preduzimaju brojne korake kako bi se uvjerili da su Amazon bejsiks proizvodi bezbjedni i visokog kvaliteta.

Ovi koraci uključuju odabir iskusnih proizvođača, praćenje povratnih informacija od kupaca i testiranje proizvoda kako bi se uvjerili da prolaze na testu bezbednosti i ispunjavaju standarde usaglašenosti prije nego što se nađu na tržištu, ali i nakon toga.

Takođe su se osvrnuli i na Si-En-En u objavi na svom blogu, koju su postavili kao odgovor na istragu.

"Želimo da mušterije kupuju sa povjerenjem i da, ako su ikada zabrinuti, kontaktiraju naš korisnički servis i mi ćemo to istražiti", napisala je ova kompanija.

"Amazon mora odmah da obustavi prodaju opasnih i neispravnih Amazon bejsiks proizvoda, da ih povuče i da odmah obavijesti mušterije o potencijalnim rizicima", napisali su demokratski senatori u pismu.

Dodali su i da nije dovoljno da jednostavno uklone veb-stranicu proizvoda, ostavljajući za sobom "mrtav" URL i uklanjajući upozorenja potrošača sa vidika.

"Nema opravdanja da kupci ovih proizvoda ne budu odmah obavješteni o problemima sa sigurnošću proizvoda", napisali su senatori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR