13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trgovinski džin nastavlja da se širi: Posao za još 3.500 ljudi

Mozaik

Comments 0

Trgovinski džin nastavlja da se širi: Posao za još 3.500 ljudi

Izvor: B92

Autor: Antena M

  • Viber

Gigant za e-trgovinu Amazon otkrio je u ponedjeljak da će 3.000 radnih mjesta otvoriti u Vankuveru i još 500 u Torontu.

Džesi Dorti, potpredsjednik Amazona, odgovoran za lokaciju u Vankuveru, rekao je da kompanija želi da ove poslove dovede u Kanadu, jer ta zemlja ima "ogromnu tehnološku nadarenost koju Amazon želi da iskoristi".

Nova poslovna i tehnološka radna mjesta uključivaće inženjere za razvoj softvera, dizajnere korisničkog iskustva, arhitekte i menadžere prodaje i marketinga.

Većina poslova obavljaće se iz Pošte, zgrade u Vankuveru, gdje će Amazon zauzeti dodatnih 63.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

Vankuver se već dugo smatra privlačnom kanadskom ispostavom za posao zbog blizine Sjedinjenih Država i glavnih tehnoloških centara, uključujući Silikonsku dolinu i sjedište Amazona u Sijetlu.

Kompanija će novih 500 radnika zaposliti i u Torontu, gdje će zakupiti 12.000 kvadratnih metara na pet spratova u zgradi u ulici Jork 18.

Amazon je u Kanadu uložio više od 11 milijardi dolara, uključujući infrastrukturu i nadoknade, doprinio je sa devet milijardi dolara privredi zemlje i pomogao u stvaranju najmanje 67.000 radnih mjesta.

Međutim, oko ovih poslova bilo je mnogih briga.

Warehouse Workers Centre, organizacija sa sjedištem u Bramptonu u državi Ontario, koja zastupa ljude koji rade u skladištu i logistici, pokrenula je početkom ove godine peticiju sa stotinama potpisa, tvrdeći da "Amazon ne štiti zdravlje radnika".

U peticiji se navodi da Amazon, koji zapošljava desetine hiljada ljudi u Kanadi i ima centre u Ontariju, Britanskoj Kolumbiji, Alberti, Manitobi i Kvebeku, odbija da radnicima da plaćeno odsustvo i ne govori zaposlenima da li su objekti kontaminirani Kovidom-19.
U peticiji se tvrdi da je fizičko distanciranje u objektima "gotovo nemoguće" i da neki radnici rade po 50 sati nedeljno ili više, što je neodrživo i treba da se zaustavi.

"Zdravlje naših zaposlenih apsolutno je presudno za nas", rekao je Dorti. "To nam je glavni prioritet, pa uvijek obraćamo pažnju na to kako ti sistemi rade i osiguravamo da budu najbolji što mogu".

Potpredsjednika Amazona navodi da je od početka godine na sigurnost zaposlenih potrošio više od 800 miliona dolara.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR