Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zanimljive činjenice o osobama rođenim u oktobru: Evo za šta imaju šesto čulo

Izvor: EPA-EFE

Mozaik

Comments 0

Zanimljive činjenice o osobama rođenim u oktobru: Evo za šta imaju šesto čulo

Autor: Antena M

  • Viber

Osobe rođene u oktobru vrlo su romantični, ali i vrlo odgovorni poslovni ljudi. Donosimo osam zanimljivih činjenica o osobama koje su rođene u oktobru.

Sportski su nastrojene

Kao i osobe rođene u septembru, osobe rođene uoktobru takođe su vrlo sportski tipovi. Naime, što je više majka tokom trudnoće izloženija ljetnim sunčevim zracima, to će više pogodnosti vitamina D utiecati na njeno još nerođeno dijete. Upravo je jedna od tih pogodnosti rast kostiju i mišića, piše zadovoljna.dnevnik.hr. 

Njihov je cvijet rođenja neven

Neven je biljka koja može narasti do 60 centimetara i koja je cijenjena zbog svoje ljekovite moći. Tako se neven često koristi za ublažavanje posjekotina, opeklina, rana, pa čak i za ugriz ili ubod insekta.

Romantične su

Osobe rođene u oktobru vrlo su šarmantne te su vrlo dobri romantični partneri. Njima vlada Venera, stoga stvaraju sklad te su poznate kao "mirotvorci".

Poslovno su orijentisane

Marljive su i odlučne te su vrlo poslovno orijentisane. Kada nešto započnu, to onda moraju i dovršiti.

Njihovo su kamenje rođenja opal i turmalin

Opal se često povezuje sa srećom. No, prema legendi, one koji nose opal, a nisu rođeni u oktobru snaći će nesreća. Za turmalin se pak smatra kako štiti od loše energije i negativnih misli.

Harizmatične su

Osobe rođene u oktobru veoma su harizmatične. Svojim šarmantnim stavom sposobne su osvojiti svačije srce. Upravo zbog svoje harizme osobe rođene u oktobru veoma su popularne i svi žele biti njihovi prijatelji.

Iskrene su i cijene istinu

Osobe rođene uoktobru vrlo su iskrene i drže se istine. S njima ćete uvijek znati na čemu ste i neće vas ogovarati iza leđa. Također, imaju "šesto čulo" za otkrivanje laži i nanjušit će ako prema njima niste iskreni. Budući da su uvijek iskrene prema vama, jednaku dozu iskrenosti očekuju zauzvrat.

Kreativne su

Osobe rođene uoktobru kreativni su umovi. Njihova kreativnost veoma im je korisna u životu, posebno u radnom okruženju. Kreativnost je razlog zbog kojeg su osobe rođene u 10. mjesecu uspješne na području umjetnosti i dizajna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR