10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ove zime biraj Srbiju

Izvor: Foto: Andrej Nihil; Kopaonik

Mozaik

Tag Gallery
Comments 2

Ove zime biraj Srbiju

Izvor: Sponzorisano

Autor: Antena M

  • Viber

SKI CENTRI SRBIJE

Ski centri u Srbiji osim prostranih, dobro pripremljenih staza koje prolaze kroz divlju prirodu, nude i dobru zabavu u kafićima i restoranima duž staza. Poslije aktivnog dana, odmor možete pronaći u wellness i spa centrima kojih je sve više na popularnim destinacijama.

Foto: Dragan Bosnić

Ski centri Srbije razvijaju se oprezno i strateški. Potpuno modernizovan Kopaonik, preuzima primat na Balkanu, Tornik se oslanja na ponudu Zlatibora, Stara planina je sve više u fokusu turista iz zemlje i okruženja. Postoje i manji skijaški centri kao što su Divčibare, Zlatar, Golija, Goč, koji nude zadovoljstvo rekreativnog skijanja.

Skijaške staze pružaju šansu i početnicima i vrhunskim skijašima, pogodne su za snowboard, motorne sanke, noćno skijanje.

Kopaonik; Foto: Miloš Milenković

KOPAONIK sa skoro 200 sunčanih dana i 160 dana pod sniježnim pokrivačem tokom godine, zaslužuje svoje drugo ime „Sunčana planina”.

Kopaonik, Foto: Andrej Nihil

Najveći je ski centar u Srbiji, sa oko 64km staza za alpsko i nordijsko skijanje svih kategorija skijaša. Za ljubitelje noćnog skijanja osvijetljene su tri staze. Кopaonik je bogatiji i za gondolu koja povezuje naselje Brzeće sa centrom Кopaonika. Adrenalinski sadržaji bob na šinama, zip-line, Avantura park i tubing predstavljaju vid zabave na Kopaoniku tokom cijele godine.

ZLATIBOR se smatra vazdušnom banjom, a i omiljenim odredištem turista. Od centra Zlatibora do Skijališta Tornik, može se dovesti i najdužom panoramskom gondolom na svijetu. Bogati sadržaji osmišljeni su i za najmlađe i za ljubitelje adrenalinskih atrakcija: vožnja bobom na šinama, tjubing stazom, panoramsko razgledanje gondolom, Dino i avantura park.

Zlatibor; Foto: Stefan Kondci

STARA PLANINA postaje jedan od najvećih skijaških centara u Srbiji, posebno namijenjen ljubiteljima kvalitetnog skijanja. Na lokaciji Jabučko ravnište nalazi se gondola koja prevozi skijaše od hotela „Stara planina“, u dalji sistem žičara i staza. Tu su i dječiji park i ski škola.

TARA ušuškana u četinarske šume, nudi bezbroj mogućnosti za uživanje u prirodi i aktivnostima tokom zime. Ukoliko ste ljubitelj šetnje, možete posjetiti neke od brojnih vidikovaca, po kojima je ova planina poznata. Za ljubitelje skijanja postoji nekoliko uređenih staza za rekreativno skijanje, kao i mogućnost iznajmljivanja opreme.

Foto: Miloš Karaklić

DIVČIBARE ima blagu klimu, zbog čega okolne visove i blage prevoje snijeg godišnje prekriva tri do četiri meseca. Zbog svoje blizine velikim gradovima, Divčibare je podjednako privlačno i ljeti i zimi, a takođe idealna je destinacija za jednodnevna i vikend skijanja. Na Ski stazi Crn vrh se nalazi ski rental, škola skijanja i kafe bar na otvorenom. Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara vještijim skijašima. Ski staza Centar proteže se u dužini od oko 600 metara. Na stazi postoji ski lift tipa tanjir, ski škola, a moguće je i iznajmljivanje ski opreme.

Kopaonik; Foto: Miloš Milenković

Posjetite naše ski centre u prirodi pune avanture i zabave.

www.serbia.travel

www.skijalistasrbije.rs

Logo

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Miki

Ako je ovo ironija na račun Antene, moje pitanje je: a sta je trebalo da urade, da kazu ne objavljujemo oglase iz Srbije? Ne mlati, Nikola, da te zamolim. Ili bi da pothranis teze Urasa da smo mi na ovoj strani desnicari i nacionalisti a vi fina, građanska opcija. U koaliciji sa DF

Nikola

Izgleda sve je na prodaju za pravu cijenu...