28 °

max 32 ° / min 19 °

Srijeda

17.08.

32° / 19°

Četvrtak

18.08.

38° / 22°

Petak

19.08.

40° / 25°

Subota

20.08.

33° / 22°

Nedjelja

21.08.

32° / 20°

Ponedjeljak

22.08.

31° / 20°

Utorak

23.08.

34° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od sjutra u Kuslevovoj kući: Marokanski filmovi pred podgoričkom publikom

Mozaik

Comments 0

Od sjutra u Kuslevovoj kući: Marokanski filmovi pred podgoričkom publikom

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Ljubitelji filma u Podgorici od sjutra će biti u prilici da isprate neka od najznačajnijih novijih ostvarenja marokanske kinematografije.

Riječ je o smotri Dani marokanskog filma, tokom koje će u Kuslevovoj kući biti upriličene tri projekcije, i to od sjutra do nedjelje.

Sjutra je na programu film “Potres”, rediteljke i scenaristkinje Lejle Marakši.

Radnja prati zbivanja u porodici uspješnog preduzetnika i biznismena Muleja Hasana. Porodica se, naime, nakon njegove smrti vraća u svoj dom u Tangeru, da bi provela tri dana prisjećajući se i tugujući za porodičnim okriljem kako tomuslimanska tradicija nalaže.

U subotu slijedi film "Kasanegra", reditelja i scenariste Nur Edina Lahmaria, fokusiran na život mladića Adila koji živi s majkom i nasilnim očuhom i sanja o preseljenju u Švedsku. Drugi akter radnje Karim, potajno je zaljubljen u stariju Francuskinju iz više klase, dok se njegova porodica bori s bolešću njegovog oca.

Smotra će biti završena u nedjelju, projekcijom filma “Ljubav u Medini”, zasnovanom na romanu Mohameda Nedalija, u režiji Abdelhej Larakija.

Radnja se događa u Medini u Kazablanki, gdje mladi Tami trpi gnjev svoje konzervativne porodice, koja ima dugu tradiciju prestižnih kuranskih advokata, zbog njegove želje da bude mesar. Dok tranžira meso, otkriva još jednu tabu-strast: žene i ukus ljubavi sa Zineb. Put inicijacije, potraga za slobodom, revolucija prepliću se kroz ljubavnu priču Tami i Zineb u današnjem Maroku koji se mijenja.

Svake večeri, projekcije će počinjati u 21 sat.

Smotru organizuju Ambasada Kraljevine Maroko u Beogradu i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, u koordinaciji sa Ministarstvom vanjskih poslova Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR