24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tajni znakovi koji pokazuju da nešto nije u redu tokom leta avionom

Mozaik

Comments 1

Tajni znakovi koji pokazuju da nešto nije u redu tokom leta avionom

Izvor: Klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Sasvim je prirodno plašiti se letenja avionom, pogotovo kada osjetite turbulencije. Međutim, turbulencije nisu problematične, stoga je dobro znati neke tajne znakove koji ukazuju na to da postoji problem tokom letenja avionom.

Nekadašnja stjuardesa podijelila je nekoliko znakova koji ukazuju da nešto zapravo nije kako treba dok letite avionom. Međutim, prije nego što nastavite da čitate, važno je istaći da je avion najsigurnije prevozno sredstvo.

Vrijedi istaći da je putovanje komercijalnim avionom bilo sigurnije u 2023. godini nego prethodnih godina. Naime, u prošloj godini dogodile su se samo dvije smrtonosne nesreće, dok je u 2022. godini bilo šest smrtonosnih nesreća.

Ipak, ako vas i dalje zanima koji su to znakovi upozorenja, nekadašnja stjuardesa Lisa Hjuz podijelila je nekoliko situacija koje bi označile opasnost tokom leta.

Ponašanje posade

Pojačana aktivnost posade, uključujući čestu komunikaciju s kokpitom, može ukazivati na problem. To podrazumijeva promjene u tonu ili hitnosti u najavama iz kokpita ili osoblja iz kabine. Stoga, osluškujte posadu ili uputstva koja su sve jasnija i češća, jer bi to mogao biti znak upozorenja.

"Posada takođe može da pripremi opremu za hitne slučajeve ili uputi određene putnike, poput fizički sposobnih pojedinaca, da pomognu u potencijalnoj evakuaciji", rekla je Lisa Hjuz.

Fizički znakovi

Neuobičajeni zvukovi, vibracije ili promjene u načinu letenja kao što su nagle promene visine, mogu ukazivati na mehaničke probleme. To mogu biti i promjene u rasvjeti kabine, postavljanje maski s kiseonikom ili pokretanje protokola za hitne slučajeve.

Naglo slijetanje

Odluka da se naglo sleti takođe je znak upozorenja. To su obično hitni medicinski slučajevi i ozbiljni zdravstveni problemi kod pojedinaca, ali mogu biti i neočekivani vremenski uslovi.

U rijetkim slučajevima, naglo slijetanje može biti znak bezbjednosnih prijetnji kao što su prijetnje bombama ili nepristojno ponašanje koje predstavlja rizik za sigurnost leta.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Dušan

I? Kako da pomognemo, i šta nam vredi da se i mi osim posade us** emo?! Kad sam putovao za Moskvu, stjuart je nudio jednom putniku da vidi kokpit. "Mogu li ja?" Upitah. "Ti ne možeš". "Zašto?" "Znate, on se plaši, pa da se opusti" "Šta mu sad vredi na 9000m smo?" Mirno rekoh!