15 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hotel The Amauris Vienna - Dijalog umjetnosti i luksuza

Mozaik

Tag Gallery
Comments 0

Hotel The Amauris Vienna - Dijalog umjetnosti i luksuza

Izvor: Sponzorisano

Autor: Antena M

  • Viber

U današnje vrijeme kada luksuzna putovanja nisu samo pitanje prestiža i udobnosti, odabir jedinstvenog hotela znači odabir savršenog osjećaja i atmosfere koja vas očekuje tokom boravka u hotelu.

Prilikom izbora hotela u nekoj od evropskih prijestonica, ljudi danas traže mnogo više od onoga što predstavlja standard za vrhunske hotele.

Ekskluzivni evropski hoteli često su dizajnirani tako da odišu određenim šarmom i karakterom koji odražava kulturu i istoriju regiona u kojem se nalazi.

Težnja ka usluzi koja nadilazi standardnu ponudu vodi ka iskustvu koje će pružiti dodatnu inspiraciju, prepoznavanje i cijenjenje estetike ambijenta.

Sve navedeno je ideja kojom se vode oni koji biraju posebnost kao svoju refleksiju, čineći i svoj odmor nezaboravnim doživljajem.

Kada je prije godinu dana otvorio svoja vrata na čuvenoj Ringstrasse aveniji, na adresi Kärntner Ring 8 u Beču, luksuzni butik hotel The Amauris Vienna postao je najnoviji dragulj grupe Relais & Châteaux, međunarodne hotelske asocijacije koju čine nezavisni hoteli i restorani koji nastoje da sačuvaju i promovišu raznolikost ali i tradiciju gostoprimstva sa kojima dijele iste vrijednosti.

Hotel Amauris ističe se svojim prefinjenim dizajnom, luksuznom estetikom i pažljivo odabranim detaljima.

Pored komfora i ekskluziviteta koji osjetite kada kročite u hotel The Amauris, prepoznaćete i svijet koji sugeriše savremenu intepretaciju kulturnog nasljeđa.

Arhitektura, specifičan ambijent i umjetnička djela koja se nalaze u hotelu učiniće da ljepota koju iskusite postane ne samo dio vašeg trenutnog iskustva, već i trajna inspiracija koja će vas pratiti i nakon boravka u njemu.

Smješten u zgradi iz 1860. godine, hotel The Amauris Vienna spaja sofisticirano nasljeđe Beča sa savremenim dizajnom i odiše neprolaznom elegancijom crno-bijele estetike istoimenog leptira.

Sa 62 smještajne jedinice, uključujući 17 apartmana različitih kategorija, hotel The Amauris nudi vrhunski dizajn enterijera i spoj tradicije i ekskluzivnog komfora.

Kroz upotrebu najkvalitetnijih materijala poput drveta i mermera, hotel stvara atmosferu luksuza i udobnosti, dok personalizovana usluga dodatno pojačava doživljaj boravka.

Hotel The Amauris Vienna posjeduje sve komponente kojima odišu ekskluzivni hoteli u čuvenim evropskim metropolama – lokaciju, sofisticirani ambijent i vrhunski kvalitet usluge.

Ali i mnogo više od toga, jer ovaj hotel zahvaljujući svojim specifičnostima prevazilazi standardne sadržaje koji se očekuju u jednom ovakvom hotelu. 

Autentičan karakter ovog hotela ogleda se i u jedinstvenoj kolekciji originalnih umjetničkih djela koja posjeduje, podsjećajući nas na neprolaznu vrijednost epohe sa kraja 19. vijeka.

Umjetnička djela često prikazuju ljepotu na različite načine, a gotovo uvijek su prozor u svijet koji može da inspiriše, intrigira i oplemeni iskustvo boravka. Portreti, pejzaži ili apstraktne kompozicije probudiće različite emocije poput radosti, uzbuđenja ili nostalgije.

Inspirativne slike mogu pokrenuti ideje, podstaknuti kreativni proces i motivisati ljude da izraze svoje misli i emocije kroz umjetnost, pa će tako pogled na ovu kolekciju podstaći vaš estetski ukus i senzibilitet.

Slike koje se nalaze hotelu birane su sa ukusom i prema osjećaju za lijepo i kao takve unose sklad, harmoniju, originalnost i umjetnički izraz u cjelokupan enterijer.

Kada se osvrnete na umjetničku kolekciju slika u restoranu Glasswing i u Glasswing Bar& Bistro u okviru hotela, postaće vam jasno na što se misli kada se kaže da danas novcem možete da kupite mnoge stvari osim tradicije i istorije.

Slike koje su izložene potiču iz perioda oko 1900. godine i dio su umjetničke kolekcije porodice vlasnika, koja se stvarala generacijama.

Beč, kao epicentar kulturne i umjetničke aktivnosti, svoj uticaj pokazao je i kroz impresionizam, secesiju i postimpresionizam.

Ova kolekcija posjeduje značajna djela navedene epohe i impresivna je kako prema odabiru samih djela tako i prema umjetnicima koji su aktivno doprinosili i značajno uticali na evoluciju umjetnosti i kulture tog perioda.

Alexander Rothaug, Emil Jakob Schindler, Olga Wisinger-Florian i Carl Molli njihova djela, svako veličanstveno na svoj način, predstavljaju izvanredna imena umjetničke epohe kraja 19. i početka 20. vijeka koje su definisale umjetnost tog vremena.

Osim uživanja u vrhunskim gastronomskim specijalitetima u restoranu Glasswing, kao i opuštanja u savršeno dizajniranim i udobnim sobama hotela Amauris Beč, imajte na umu da ste okruženi slikama izuzetne umjetničke vrijednosti koje dodaju novu dimenziju vašem boravku.

Te slike nisu samo dekoracija; one su prozor u prošlost, tihi svjedok jednog vremena i svjedočanstvo o bogatom nasljeđu koje oplemenjuje cjelokupan ambijent hotela.

Ugledajući se na impresioniste tog vremena, zastanite za momenat i umjesto na užurbanu svakodnevicu, fokusirajte se na trenutne efekte svjetla koje vas okružuje.

Dozvolite sebi da budete različiti i inovativni, otvarajući put za mnoge pravce i tokove umjetnosti života koja vas tek čeka.

But don’t spread the word, keep it just for you.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR