26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U novoj knjizi o Bitlsima autori tvrde: Joko Ono je navukla Lenona na heroin

Izvor: screenshot/youtube

Mozaik

Comments 0

U novoj knjizi o Bitlsima autori tvrde: Joko Ono je navukla Lenona na heroin

Izvor: Nacional.hr

Autor: Antena M

  • Viber

U novoj knjizi o Bitlsima ”All You Need Is Love: The Beatles in Their Own Words” autora Pitera Brauna i Stivena Gejna tvrde da je američka umjetnica Joko Ono navukla Džona Lenona na heroin i naučila ga kako će ga uzimati.

Sunday Times je objavio nekoliko odlomaka iz knjige koja sadrži intervjue iz ranih 1980-ih s članovima Bitlsa Polom Makartnijem, Džordžom Harisonom i Ringom Starom kao i Joko Ono i drugim osobama bliskima bendu.

U jednom intervjuu iz knjige Joko Ono, koja sada ima 91 godinu, tvrdi se da je ona navodno rekla da je savjetovala Lenona kako da uzima heroin i da je “navukla Džona na heroin”, za što je tvrdila da ju je optužio gitarista benda Harison. Takođe je rekla da Lenon “ne bi ništa učinio na nečiji nagovor, nego samo ono što je sam htio.”

U knjizi se tvrdi da je Joko Ono rekla da je prvi put probala heroin u Parizu i da je doživjela “prelijep osjećaj” te da nije se osjećala loše nakon uzimanja droge. “Bio je to lijep osjećaj i to sam rekla Džonu”, rekla je.

Joko Ono je rekla da bi je Lenon i tako pitao o njenom iskustvu s uzimanjem heroina, tvrdi Tajms. Smatrala je da je Lenon “želio da proba heroin, zato ju je to i tražio”. Takođe je otkrila da “nikada nisu koristili iglu” kad su uzimali heroin.

Lenon je ubijen 1980. a u intervjuu za Rolling Stone 1970. opisao je svoje prvo iskustvo s heroinom, rekavši da to “nije bilo previše zabavno” i da “nikad ništa nije ubrizgavao”.

Knjigu ”All You Need is Love” napisali su bivši bliski ljudi Bitlsa , Piter Braunn, lični asistent menadžera Bitlsa Brajana Epštejna i autor Stiven Gejns, koji su intervjuirsali članove grupe za knjigu ”The Love You Make” iz 1983. Oni nijesu bili zadovoljni tom knjigom, a Geins je rekao da su Pol i Linda Makartni “rastrgli knjigu i spalili je u kaminu, stranicu po stranicu.”

U novoj knjizi su koristili iste transkripte intervjua i detaljno opisali probleme koji su se događali osobama bliskim Bitlsima i uzroke raspada benda.

U knjizi je Ringo Star rekao kako je znao da je “vrijeme” da se Bitlsi raspadnu, a Makartni je navodno uporedio grupu s “fudbalerima” i rekao: “Niko ne voli kad se djevojka nalazi u sredini ekipe.”

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR