26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šta obući za putovanje i zašto helanke nijesu dobar izbor

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Šta obući za putovanje i zašto helanke nijesu dobar izbor

Izvor: RTS, TRAVEL LEISURE

Autor: Antena M

  • Viber

Nije važno gdje putujete, da li je let noćni ili dnevni i koliko će da traje, važno je da vaša odjeća bude udobna i da se u njoj prijatno osjećate tokom putovanja.

Farmerke pripijene uz tijelo i uske cipele nijesu dobar izbor za letove avionom. Meka, rastegljiva moderna odjeća, široke pantalone, lagane patike… preporučuju se za putovanja avionom.

Šta obući za let avionom

Preporuka je da odjeća bude slojevita. Bez obzira na vremenske prilike, temperatura u kabini aviona može da bude promjenljiva. Kardigan ili lagani pokrivač neke su od rješenja za regulaciju temperature tijela.

Udobnost je jedan od ključnih izbora i odgovor na pitanje o čemu najviše da vodite računa kada birate šta ćete da obučete za let. Preporučljiva je i odjeća koju nosimo tokom sportskih aktivnosti, a ako putujete poslom preporuka je odjeća od pamuka koja je rastegljiva i koja se ne gužva.

"Važno je pronaći balans između stila i udobnosti, jer je udobnost veoma važna“, istakla je Laura Ešli Barns, konsultant za porodična putovanja avionom.

Za udobne letove avionom izbor odeće je veoma važan

Slojevito odijevanje

Putnici koji putuju na toplije destinacije trebalo bi da se odluče za ležernije i laganije komade odjeće, a putnici koji idu u zimske predjele mogli bi da jakne i čizme obuku i obuju, kako bi im kofer bio organizovaniji. Ako putujete poslom izbor je malo teži.

Prozračne tkanine koje upijaju znoj

"Ova vrsta materijala uvijek je dobar izbor i može da bude jako korisna za visoke temperature“, istakla je Barnsova. To su materijali koji imaju sposobnost da upijaju vlagu i brzo se suše, a korisni su za sve klimatske uslove i dužine putovanja.

Poslovna kombinacija za let

Važno je da spojite stil i udobnost. Ako putujete sa kolegama ili treba da trčite pravo na sastanak čim avion sleti, preporuka su svilenkasti, rastegljivi komadi odjeće, blejzer i pantalone.
Helanke nisu dobar uzbor, jer to može biti opasno.

Kristin Negroni, koja je objavila knjigu o najmisterioznijim svjetskim avionskim katastrofama, objasnila je da helanke nose rizik.

Navela je da ova vrsta ojeće predstavlja dodatnu opasnost u slučaju pada aviona u kome može da bukne požar.

"Mnogi ljudi nose helanke tokom putovanja avionom, a preporuka je da treba izbjegavati sintetička vlakna jer u nekim situacijama mogu biti zapaljiva. Poželjni su materijali od pamuka i viskoze“, savetuje Kristin Negroni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR