22 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

27.05.

23° / 15°

Četvrtak

28.05.

25° / 12°

Petak

29.05.

23° / 13°

Subota

30.05.

21° / 14°

Nedjelja

31.05.

21° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

21° / 13°

Utorak

02.06.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Telekom ima najbržu 4G mrežu u Crnoj Gori

Izvor: Foto: Telekom

Tehnologija

Comments 0

Izvor: SPONZORISANI TEKST

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Telekom ima najbržu 4G mrežu u Crnoj Gori

Mobilna mreža Crnogorskog Telekoma korisnicima omogućava najveće prosječne brzine interneta na čitavoj teritoriji Crne Gore, pokazuju rezultati mjerenja kvaliteta servisa mobilnih elektronskih komunikacionih mreža koje je sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Telekom mreža ima najveću prosječnu brzinu na čitavoj teritoriji Crne Gore - 43,5 Mbps u download-u, odnosno 30,3 Mbps u upload-u, saopšteno je iz kompanije. 

"Takođe, istraživanje je pokazalo da Telekom korisnicima i u ruralnim regionima i na putevima omogućava najveće prosječne brzine od gotovo 39 Mbps za downlink, odnosno preko 27 Mbps za uplink. U gradskim sredinama srednje brzine za downlink su preko 47 Mbps, a za upload preko 32 Mbps", navedeno je u saopštenju. 

Tokom mjerenja, koje je sprovedeno krajem 2018. najveće izmjerene brzine su iznosile 168 Mbps na downlink-u i 48 Mbps na uplinku-u.

Obje brzine izmjerene su u mreži Crnogorskog Telekoma.

„Ostvarene brzine rezulatat su kontinuiranog ulaganja u razvoj mobilne mreže s ciljem da našim korisnicima pružimo najkvalitetniji mogući servis u regionu. To smo potvrdili i prošlog mjeseca, kada smo ostvarili rekordne brzina od 925 Mbps u realnim uslovima“, izjavila je Valentina Radulović, direktorica Sektora tehnike u Crnogorskom Telekomu.

Telekom je pokazao izuzetne rezultate u svim opštinama i glavnim putevima, potvrđujući visoke i stabilne performanse u glasovnim servisima i najbolje performanse u internet servisima.

„Naša kompanija je lider u kvalitetu mobilnog interneta u Crnoj Gori, što najbolje ilustruje podatak da više od polovine 4G internet saobraćaja u zemlji prođe kroz našu mrežu. Naš cilj je da korisnicima u Crnoj Gori pružimo najbolje od onoga što mobilne komunikacije mogu ponuditi. Gradimo mrežu za budućnost i nastavljamo sa investicijama, s namjerom da se pripremimo za uvođenje nove generacije mobilnih tehnologija tj 5G“, zaključila je Radulović.

Mjerenja parametara kvaliteta servisa mobilnih mreža u Crnoj Gori sprovela je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) u 24 crnogorske opštine i duž najvažnijih putnih pravaca u Crnoj Gori, dodaje se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR