11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova pametna rješenja iz Telekoma

Tehnologija

Comments 0

Nova pametna rješenja iz Telekoma

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Crnogorski Telekom predstavio je nova pametna rješenja za lagodniji život, saopšteno je iz te kompanije. 

Telekom je u svoju ponudu pametnih uređaja uvrstio univerzalni lokator i auto lokator, praktične uređaje koji korisnicima omogućavaju da u svakom trenutku znaju gdje se nalaze njihov automobil, bicikl ili kućni ljubimac, saopšteno je iz Telekoma.

U cijenu oba uređaja, kako je navedeno  uključena postpejd tarifa sa internetom za neometano korišćenje.

 Univerzalni lokator je, objašnjavaju mali, zgodan za kačenje i otporan na prašinu i blaže udarce, pa se može koristiti za kućne ljubimce, biciklo ili prtljag.

Preko aplikacije koja se povezuje sa uređajem u svakom trenutku je moguće odrediti njegovu lokaciju, čime se praktično eliminiše mogućnost gubljenja ili krađe.

Moguće je, dodaju uključiti notifikaciju ukoliko ljubimac ili bicikl napuste prethodno označenu sigurnu zonu, a aplikacija nudi istoriju i vrijeme kretanja, i broj pređenih kilometara.

Auto lokator je namijenjen za lociranje i praćenje vozila. Korisnik putem aplikacije u svakom trenutku ima uvid u trenutnu lokaciju, smjer i putanju kretanja, kao i u istoriju kretanja vozila, što ga čini posebno interesantnim pasioniranim vozačima i poslovnim korisnicima.

 Ono što ga, kako objašnjavaju iz Telekomam izdvaja jesu alarm i notifikacija u slučaju krađe vozila, jednostavna upotreba i instalacija, i baterija koja traje i do 90 dana.

Idealan je za sve koji žele dodatnu sigurnost i kontrolu svog vozila, poručuju iz Telekoma. 

 „Zadovoljni smo što korisnicima možemo da ponudimo uređaje i tehnologije koje prate svjetske trendove. Jednostavni, pristupačni i praktični uređaji koji su stalno povezani na internet donose prednosti i za uobičajene aktivnosti poput šetanja kućnog ljubimca ili putovanja automobilom. Takozvani 'Internet stvari' (Internet of Things, IoT) jedna je od najbrže rastućih tehnologija u svijetu, i u Telekomu ćemo nastojati da korisnicima ponudimo još rješenja koja odgovaraju njhovim potrebama“ – kazao je Marjan Popović, menadžer za razvoj proizvoda u Telekomu.

Telekom lokatore nudi uz ugovor na 12 i 24 mjeseca, po mjesečnim cijenama od 4,80 eura za univerzalni i 7,80 eura za auto lokator, saopšteno je iz Telekoma.

Cijenu uz ratu za sam uređaj čini i pretplata za uslugu.

"Nakon isteka ugovora, korisnik nastavlja da plaća samo mjesečnu pretplatu za uslugu od 1,90 eura, koja uključuje internet saobraćaj potreban za korišćenje uređaja u Crnoj Gori", objašnjavaju iz Telekoma. 

 Više informacija o novim pametnim rješenjima Telekoma može dobiti u T-Centrima i na sajtu www.telekom.me.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR