25 °

max 30 ° / min 21 °

Četvrtak

06.08.

30° / 21°

Petak

07.08.

30° / 21°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

34° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

34° / 22°

Utorak

11.08.

33° / 22°

Srijeda

12.08.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fejsbuk suspendovao desetine hiljada aplikacija

Tehnologija

Comments 0

Izvor: Klix.ba

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Fejsbuk suspendovao desetine hiljada aplikacija

Fejsbukje saopštio da je suspendovao desetine hiljada aplikacija u okviru istrage koja je pokrenuta zbog skandala o prikupljanju podataka korisnika.

Iz Fejsbuka poručuju da su suspendovane aplikacije povezane sa oko 400 developera, a istaknuto je i da nijesu sve aplikacije predstavljale prijetnju za korisnike.

Kompanija se našla pod ogromnim pritiskom 2018. godine nakon što je otkriveno da je konsultantska firma pristupila mnogim korisničkim podacima bez dozvole te ih koristila za političko oglašavanje.

Fejsbuk je u julu kažnjen sa 5 milijardi dolara, a vjeruje se da je to najveća kazna koju je jedna kompanija dobila zbog kršenja privatnosti korisnika.

Skandal "Cambridge Analytica" se odnosio na podatke desetina miliona ljudi te je nanio veliku štetu Fejsbuku i konsultantskoj firmi jer je došlo do tužbi i međunarodnih kritika. Sada je cilj unaprijediti zaštitu privatnosti i imidža.

Fejsbuk nije objavio detalje o suspendovanim aplikacijama i njihovim developerima. Neke su u potpunosti zabranjene jer su na nedozvoljen način dijelile podatke koje su dobile od Fejsbuka ili su ih činile javno dostupnim bez zaštite identiteta ljudi.

Jedna od tih aplikacija je myPersonality, koja je dijelila informacije s istraživačima i kompanijama sa vrlo niskom zaštitom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR