6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Telekom na Infofestu predstavio web aplikaciju ''Atlas Tapestry''

Tehnologija

Comments 0

Telekom na Infofestu predstavio web aplikaciju ''Atlas Tapestry''

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Crnogorski Telekom je trećeg dana XXVI Festivala tehnoloških dostignuća – INFOFEST predstavio Atlas tapiseriju (Atlas Tapestry), web aplikaciju za prostornu analizu i geodemografsku segmentaciju tržišta, razvijenu za potrebe zaposlenih u Sektoru tehnike u Telekomu.

Rad na platformi koncipiranoj da povezuje mape, aplikacije i korisnike omogućavajući kompaniji bolju informisanost i brže donošenje odluka započeo je početkom 2017. preciznim geodetskim snimanjem i mapiranjem podzemne TK infrastrukture.

Iz Telekoma objašnjavaju da su, nakon što su završili prostornu analizu i mapiranje mreže i korisnika, shvatili potencijal ovog geografskog informacionog sistema (GIS) koji može biti od velike koristi u planiranju prostora ianalizama isplativosti za planere i marketare.

„Svi mi često razgovaramo o lokacijama –za neku novu zgradu, novi bilbord, novi park... ali zaboravljamo da nijedan od ovih razgovora nije o nekom specifičnommjestu,niti vjerujemo da je jedan set koordinata superioran u odnosu na neki drugi. Zapravo govorimo o ljudima iza koordinata. Lokacija je prizma kroz koju mozemo da dobijemo novo razumijevanje ljudi“ – objasnio je na Igor Ilić, menadžer na projektu „Atlas“ u Crnogorskom Telekomu.

On je na prezentaciji u hotelu „Avala“ kazao da je geodemografska segmentacija zapravo statistička klasifikacija korisnika na osnovu toga gdje žive, koja pomaže da se bolje razumije svijet oko nas, prepozna potencijal i ponudi rješenje.

Zbog toga vjeruje da će, osim u planiranju prostora, u kojem bi u budućnosti „Atlas“, koji se trenutno razvija za internu upotrebu u Telekomu, mogao imati značajnu ulogu i biti posebno interesantan stručnjacima za marketing. Oni bi bi prilikom analiza izbjegli konfuziju kroz segmentaciju korisnika prema njihovim potrebama i životnim stilovima.

„Krajnji cilj je bolje razumijevanje potreba korisnika, što nas dovodi do jednostavnijeg, efektivnijeg i efikasnijeg zadovoljavanja tih potreba. Zbog toga na konceptu geodemografske segmentacije tržišta, naš GIS tim radi na kreiranju kategorija životnih stilova baziranih na dostupnim demografskim i drugim statistikama“ – zaključio je Ilić.

Crnogorski Telekom je prvog dana INFOFESTA 2019 predstavio trenutno najsavremeniji način sigurne autentifikacije korisnika – IPification, koji štiti kompanije i korisnike njihovih usluga prilikom upotrebe mobilnih aplikacija, istovremeno olakšavajući njihovo korišćenje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR