25 °

max 32 ° / min 23 °

Utorak

04.08.

32° / 23°

Srijeda

05.08.

28° / 23°

Četvrtak

06.08.

29° / 21°

Petak

07.08.

32° / 22°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

33° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Instagram predstavio novu aplikaciju s kontroverznom opcijom

Izvor: Instagram,Threads/Radio Sarajevo

Tehnologija

Comments 0

Izvor: Radio Sarajevo

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Instagram predstavio novu aplikaciju s kontroverznom opcijom

Instagram je predstavio novu aplikaciju namijenjenu komunikaciji i dijeljenju sadržaja samo s malim brojem bliskih prijatelja na toj mreži.

Threads je aplikacija bazirana oko kamere i pojavljuje se svaki put kada pokrenete aplikaciju, a putem nje mogu se slati fotografije, videozapisi i tekstualne poruke odabranoj grupi prijatelja koje je moguće odabrati putem Instagrama i Threadsa.

Aplikacija omogućuje i postavljanje prečia za nekoliko osoba s kojima se najčešće komunicira – prečice se nalaze pri dnu ekrana same kamere te je slanje poruka takvim prijateljima još jednostavnije i sve što je potrebno jeste fotografisati ili snimiti video s kamerom i unutar same kamere kliknuti na tu prečicu te preći prstom po ekranu.

Unutar Threadsa dostupne su i poruke s Instagram Directa, no, naravno, samo onih osoba koje se nalaze na popisu bliskih prijatelja.

Iako je riječ o zanimljivom i zabavnom načinu komuniciranja i dijeljenja sadržaja samo s najboljim prijateljima, Threads ima i jednu prilično kontroverznu opciju – pasivno dijeljenje lokacije, statusa i drugih podatka, piže portal Zimo.hr.

Threads, napominju iz Instagrama, neće dijeliti lokaciju korisnika, već će te informacije iskoristiti kako bi shvatili gdje se korisnici nalaze i što rade te o tome obavijestili njihove prijatelje. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR