11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Projekat Crnogorskog Telekoma nagrađen na Infofestu 2019

Tehnologija

Comments 0

Projekat Crnogorskog Telekoma nagrađen na Infofestu 2019

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Na Festivalu informatičkih dostignuća – INFOFEST 2019, Crnogorski Telekom je dobio nagradu za najbolje projektno rješenje prezentovano na Infofestu, i to za IPification, servis koji Telekom u Crnoj Gori implementira u saradnji sa kompanijom IPification iz Hongkonga, saopšteno je iz te kompanije.

Riječ je o trenutno najsavremenijem načinu verifikacije korisnika koji Crnogorski Telekom prvi u Evropi nudi svojim poslovnim klijentima i partnerima u želji da dodatno zaštiti kompanije i korisnike njihovih usluga prilikom upotrebe mobilnih aplikacija.

"Telekom i IPification tako donose budućnost bez šifri, pa korisnici više neće morati da pamte komplikovane šifre ili koriste biometrijsku autentifikaciju poput otiska prsta ili face ID-a prilikom logovanja na mobilne aplikacije, čime se smanjuje mogućnost hakerske ili druge zloupotrebe ličnih podataka.

IPification koristi infrastrukturu i informacije mobilnog operatora u 'heširanom' obliku tako da nisu dostupne trećim stranama, pa korisnici aplikacija koji su na Telekom mobilnoj mreži – bez obzira da li je riječ o sektorima bankarstva, prodaje ili turizma – sada na raspolaganju imaju potpuno bezbjedan način da se registruju, uloguju, i obavljaju plaćanja, transakcije, i druge akcije unutar aplikacija koje koriste", naveli su iz kompanije.

Istovremeno, integracijom servisa IPification u različite aplikacije, vrijeme potrebno za autentifikaciju skraćuje se sa oko 45 na svega 6 sekundi, čime se u velikoj mjeri poboljšava korisničko iskustvo.

Iz Telekoma poručuju da će nastaviti da šire ponudu savremenim i inovativnim digitalnim rješenjima, kako bi izašli u susret specifičnim potrebama poslovnih partnera i klijenata, ali i kako bi dodatno zaštili crnogorske građane prilikom upotrebe mobilnih aplikacija.

IPification je u ponudi Telekoma za biznis korisnike i partnere od jula ove godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR